Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lapset ja vanhemmat yhdessä ulos

Arkikokemus osoittaa, että pääsyy lasten liikkumattomuuteen on vanhempien asenteissa ja vaivannäön välttelyssä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Lääkäri Hannu Vierola esitti (HS Mielipide 18.7.) liikuntaseteleitä keinoksi lasten liikunnan edistämiseksi. Hän uskoi, että erityisesti vähävaraiset saataisiin näin ohjaamaan lapsiaan liikunnan pariin. Tämä käsitys pitää siis sisällään sen, että lihavuutta torjuva liikunta on pääosin maksullista.

Arkikokemus osoittaa, että pääsyy lasten liikkumattomuuteen on vanhempien asenteissa ja vaivannäön välttelyssä. Vähänkin määrämuotoisen ja säännöllisen liikunnan harjoittamiseen tarvitaan aina pienillä lapsilla vanhempien tahtoa ja osallistumista. Tätä vanhempien aktiivisuutta saattaa tosin jossakin määrin korvata se, että pihapiirin lapset voivat vaikka potkia palloa keskenään vanhempien sitä kieltämättä.

Olin viime viikolla seuraamassa Helsinki cupia. Vaikka läheskään tuota liikunnan tasoa ei tavoittelisi, se oli kuitenkin innostuneine osanottajineen ja vanhempineen hyvä esimerkki lasten liikunnan todellisista taustatekijöistä.

Pitäisi siis kirjoittaa todellinen ”lääkemääräys” eikä antaa yksin maksuvälineitä sellaisten lasten vanhemmille, joiden lapsista jo neuvola ja koulu voivat nähdä liikkumattomuuden seuraukset.

Tuo vaikkapa lääkärin kirjoittama resepti voisi pitää sisällään esimerkiksi yhteisiä metsäretkiä, yhteisiä ulkopelejä, keskusteluja liikunnasta ja käyntejä urheilutapahtumissa. Näin myös vanhemman oma mielenkiinto liikkumiseen saattaisi herätä.

”Setelit” eivät yksin riitä tässäkään asiassa.

Osmo Nieminen

Lempäälä

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat