Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Toimeentulotuen asiakkaan oikeudet tuntuvat usein unohtuvan

Asiakkaille saatetaan letkautella ja heitä voidaan vaatia kertomaan asioita, jotka eivät virkailijoille edes kuulu.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Olen tukihenkilönä ihmiselle, joka tarvitsee toimeentulotukea elääkseen. Olen huomannut, miten laki sosiaaliasiakkaan oikeuksista ei ole kaikkien virkailijoiden tiedossa tai ainakaan käytössä. Asiakkaille ei useinkaan kerrota heidän oikeuksistaan, ja kohtelu on joskus hyvinkin alentavaa. Asiakkaille saatetaan letkautella ja heitä voidaan vaatia kertomaan asioita, jotka eivät virkailijoille edes kuulu.

Hakemuksessa oleviin asioihin ei vastata ja tuntuu, että hakemuksia pantataan, vaikka niiden käsittelyaikaan on olemassa myös laki. Puhelinyhteyttä ei ole, joten ainoa keino on tehdä valitus – joka osaltaan pitkittää tuen saamista käyttöön, ja henkilön raha-asiat saattavat mennä pieleen. Vuokranmaksusta vaaditaan kuitti, vaikka se näkyy tiliotteessa. Lisäksi ihmisiä on painostettu muuttamaan halvempiin asuntoihin, jopa toiselle paikkakunnalle.

Olen saanut tehdä kovasti töitä tuettavani puolesta. Ihmettelen, miten pärjäävät ne ihmiset, joilla tukihenkilöä ei ole.

Olen onnellinen, että toimeentulotuki siirtyy Kelalle. Sitten nekin vanhukset, jotka ovat nyt jättäneet hakematta nöyryytyksen pelossa, voivat hakea sieltä lääkekulujaan.

Suomessa puhutaan paljon sosiaalitukihuijareista. Luulen heitä kuitenkin olevan määrällisesti vähemmän kuin niitä jotka jättävät tuet hakematta.

Tukihenkilö

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat