Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi keräätte Pokémoneja, miksette kerää marjoja?

Metsämme ovat pullollaan erinomaista superruokaa – marjoja ja sieniä –, mutta niiden poimijat on rahdattava tänne jopa tuhansien kilometrien takaa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Pokémon-hahmojen bongailun saama jättisuosio kertoo paljon arvostuksistamme ja tavoitteistamme. Kun miljoonat ihmiset juoksevat kaduilla ja puistoissa virtuaalihahmoja etsien ja niiden löytämisestä kilpaillen, tähän käytetty aika on pois jostakin muusta.

Mistä muusta? Vaikkapa vuorovaikutuksesta ja yhdessä tekemisestä läheisten kanssa, opiskelusta, työstä tai kehittävästä harrastuksesta. Sellaisesta, mistä on olemisen ja tekemisen ilon lisäksi myös hyötyä niin itsellemme kuin toisille ihmisillekin.

Suomessa on juuri nyt lomakausi parhaimmillaan. Metsämme ovat pullollaan erinomaista superruokaa – marjoja ja sieniä –, mutta niiden poimijat on rahdattava tänne jopa tuhansien kilometrien takaa. Emmekö Pokémonien sijaan voisi poimia mustikoita, vadelmia ja kantarelleja?

Marjanpoiminta on tietenkin vain esimerkki ajankäyttövaihtoehdoista. Miksi meillä on aikaa ja mielenkiintoa pelailuun ja someviestintään mutta ei hyödyllisille, taloudellisesti tarpeellisille ja ihmistä ihmisenä kasvattaville tehtäville?

Nykyisten ajankäyttö- ja elämäntapatottumusten pitkän aikavälin tulokset näemme vasta vuosikymmenten kuluessa. Luonnon, kilpailukyvyn ja ihmisen hyvinvoinnin kannalta ei ole sama asia, mihin aikamme käytämme.

Digiaikakauden mahdollistamassa virtuaalitodellisuudessa eläminen ei liene ihmislajin suurin unelma. Tarvitsemme elääksemme aika paljon muutakin. Vaikkapa marjoja metsästä.

Risto Luukkonen

Imatra

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat