Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miten kestää pahuutta, kun se tunkee joka puolelta silmille?

Uutiset väkivallanteoista ovat saatavilla koko ajan älypuhelimien kautta, ja ne ovat läsnä sosiaalisessa mediassa, kirjoittaa Jere Lundström.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Ihminen on yksilö, joka kokee asiat eri tavalla sekä fyysisellä että henkisellä tasolla. Me koemme esimerkiksi pahuuden eri tavoin.

Meillä on edessämme pahuutta, joka koskettaa jokaista ihmistä jollain tavalla. Pahuus ei silti ole uusi asia. Se saattaa kuitenkin ahdistaa jopa normaalin psyykkisen tasapainon omaavaa ihmistä enemmän kuin esimerkiksi 1990-luvulla. Tästä voimme syyttää myös itseämme.

Pahuuden näyttämönä ovat toimineet 2000-luvulla terrori-iskut ja raaka väkivalta, joiden seuraukset ovat kohdistuneet viattomiin ihmisiin.

Pahuuden sietäminen on varsinkin nykyaikana kiinni siitä, kuinka paljon pahuuden antaa vaikuttaa itseensä. Uutiset väkivallanteoista ovat saatavilla koko ajan älypuhelimien kautta ja ne näkyvät sosiaalisessa mediassa.

Pahuuden sietoon on yksinkertainen resepti: jatkamme elämää emmekä ruoki itseämme jatkuvasti uutisilla, jotka koskevat pahuutta jollain tavalla. Se, että tiedostaa pahuuden, riittää meille.

Pahuutta tulee aina olemaan, sitä ei voi pysäyttää. Historiassa on ollut pahuuden harjoittajia niin diktaattoreissa kuin kansanmiehissäkin.

Pahuutta saattaa edelleen tapahtua meille koska tahansa. Sen tunteen kanssa pitää elää, ja se pitää tiedostaa.

Tavallisen elämän jatkaminen on silti ainoa oikea vaihtoehto torjua pahuutta. Vaikka sulkisimme rajat ja polttaisimme kylät, pahuus löytää aina keinon uusiutua. Silti se ei koskaan voita, sillä meillä kaikilla ihmisillä on oikeus elää ja hengittää siitä huolimatta.

Jere Lundström

sairaanhoitaja

Salo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat