Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Juice oli aikansa nero – nykysanoittajilta puuttuu riimittelyn taito

Nykyiset tekijät vain huitaisevat sanoja eivätkä vaivaudu miettimään kappaleen ydintä, kirjoittaa Hannu Musakka.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomat kertoi (Kulttuuri 13.7.) nykypäivän sanoittajien mielipiteitä. ”Riimit on riimitelty”, sanoi arvostetuksi sanoittajaksi mainittu Paula Vesala.

Mitä ovat sitten sisällöltään nämä nykyiset kappaleet? Ei yhtään mitään. Yhtä kohellusta alusta alkaen eikä mitään järkeä. Oli kyseessä laulaja tai räppäri, niin kovin köykäistä on työn jälki – olkoonpa, että Paperi T ilmoittaa, etteivät säännöt kiinnosta.

Siitähän se juuri johtuukin, että kappaleitten sisältö on mitäänsanomatonta. Juice Leskinen oli aikansa nero, kuten myös Vexi Salmi, Repe Helismaa ja niin edelleen.

Kyllä laulutekstin perille meno on kiinni riimittelystä. Nykyiset tekijät vain huitaisevat sanoja eivätkä vaivaudu miettimään kappaleen ydintä. Vesala valittaa, kun ihmiset tulevat kysymään, mitä hänen tekstinsä tarkoittaa. Siinähän se syy juuri onkin: tekstin pitää aueta kuulijoille. Sen pitää antaa kuulijoille mahdollisuus oivaltaa. Riimittely kertoo tekstintekijän ammattitaidosta.

Kuka voisi opettaa nykyisiä laulujen tekijöitä riimittelyn jaloon taitoon? Sieltä löytyy se jokin, mikä iskee tajuntaan ja jättää kaikki muut laulut sinne ynnä muuta -osastolle. Pitkään aikaan ei ole löytynyt sellaista riimittelijää, joka todella tekee huipputekstiä.

Hannu Musakka

Kaavi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat