Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Orava juoksi muovipurkki päässään hautausmaalla

Ihmiset aiheuttavat suurta vahinkoa eläimille heittelemällä kaikenlaisia purkkeja luontoon.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Olin muutama päivä sitten Henrik-veljeni kanssa kävelemässä Honkanummen hautausmaalla, kun eräs rouva huusi meille ja viittoili meitä luokseen. Menimme nopeasti ja tavoitimme hätääntyneen ihmisen, joka huusi, että ”tuolla on orava muovipurkki päässä, eikä se saa sitä pois”. Hän ei osannut auttaa oravaa.

Minä lähdin heti juosten kurren perään ottaakseni harmaan ja paksun muovitölkin pois. Orava juoksi aika kovaa vauhtia, vaikka ei eteensä nähnyt, ja törmäili kaikkiin esteisiin. Viimein pääsin oravan lähelle ja olin saamaisillani purkista otetta, kun orava hyppäsi kynnet edellä säärtäni vasten ja pakeni.

Lähdin taas juoksemaan sen perään. Kilpajuoksu päättyi siihen, että orava törmäsi kovassa vauhdissa kolme kertaa ja lopulta päässä kiinni ollut pönttö lensi pois. Tyytyväinen orava hyppäsi jonkin matkan päähän hautakiven päälle ja alkoi nuoleskella naamaansa.

Tässä on tositarina siitä, mitä suurta vahinkoa ihmiset aiheuttavat luonnossa oleville eläimille, kun he heittelevät kaikenlaisia purkkeja luontoon. Ihminen: suojele luontoa ja siellä eläviä eläimiä. Älä ole öykkäri.

Veikko Byysing

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat