Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pokémon Go on hyväksi mielenterveydelle

Peli voi rohkaista sosiaalisiin tilanteisiin ja kehittää vuorovaikutustaitoja. Ilmiö vahvistaa myös osallisuutta, koska jokainen kadulla pelaava kuuluu samaan pelaajien yhteisöön.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Lapsena minun oli pakko herätä aina lauantaiaamuisin kello 9. Silloin Pokémon alkoi televisiosta. Vuonna 2016 herään yhä aikaisin – Pokémonin takia.

Pokémon Go -peli rantautui Suomeen rytinällä. Peli saa nuoret ja hieman vanhemmatkin liikkumaan ulkona sekä tutustumaan lähiseutuun ja uusiin ihmisiin. Peli antaa yhden lisäsyyn mennä ulos.

Liikkuminen vaikuttaa tutkitusti ihmisen fyysiseen terveyteen mutta myös mielenterveyteen. Liikunta auttaa stressin hallinnassa, parantaa unen laatua ja helpottaa nukahtamista. Haastavissa elämäntilanteissa liikunta auttaa vähentämään ahdistusta ja jännitystiloja.

Monet pelaajat kertovat nyt saaneensa syyn mennä ulos masennuksesta tai ahdistuksesta huolimatta. Uskon, että Pokémonien lisääminen ympäristöön tuo monille myönteisiä liikuntakokemuksia. Pelaaja saa myös onnistumisen kokemuksia, jotka ruokkivat itsetuntoa. Harvinaisen Pokémonin nappaaminen tuottaa mielihyvää.

Peliä pelaavia ei ole vaikea tunnistaa katukuvasta. Tuntemattomat ihmiset saavat yhteisen keskustelunaiheen. Eräs äiti kirjoitti, kuinka hänen autismista kärsivä poikansa oli rientänyt ulos ja jutellut uusien ihmisten kanssa pelin sisällöistä. Peli voi rohkaista sosiaalisiin tilanteisiin ja kehittää vuorovaikutustaitoja. Ilmiö vahvistaa myös osallisuutta, koska jokainen kadulla pelaava kuuluu samaan pelaajien yhteisöön.

Jahdin keskellä on hyvä muistaa syöminen, nukkuminen ja oma turvallisuus – eli pitää muistaa katsoa ympärilleen. Tietysti yhteyttä täytyy pitää myös niihin ystäviin, jotka eivät Pokémoneista niin välitä.

Heikki Luoto

projektipäällikkö

Nuorten mielenterveysseura Yeesi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat