Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vanhuksilla on vaikeuksia nykyajassa

Voiko yhteiskunta vaatia 85-vuotiaalta, että tämä osaa kaikki sähköpostiasetusten niksit?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Ennen laskut tulivat postissa. Ne pantiin kuoreen ja vietiin pankin maksupalveluun. Se oli helppo ja yksinkertainen tapa hoitaa asia. Sitten tulivat e-laskut ja monet muut versiot. Sähkölaskukin jaettiin kahtia: kulutuksesta ja siirrosta pitää maksaa erikseen.

Minulle sähkölaskut tulevat sopimuksen mukaan sähköpostissa. Sitä ja nettipankkia osaan käyttää. Nyt on kuitenkin käynyt muutaman kerran niin, että lasku on mennyt suoraan sähköpostin roskapostiin.

Kuka nyt roskapostejaan lukee? Minä ainakin poistan ne saman tien, kun kokemukseni mukaan roskaposti on todella enimmäkseen ihan roskaa.

Otin asiasta selvää. Minulla kuulemma on vastuu siitä, jos lasku menee roskapostiin. Minun pitäisi järjestää joitakin sähköpostin asetuksia niin, etteivät sähkö- ja siirtolaskut joudu roskiin. Lakimies selitti, että niin se vain on, ja kuluttaja-asiamies oli samaa mieltä.

Onko tämä sittenkään laillista? Voiko yhteiskunta vaatia 85-vuotiaalta, että tämä osaa kaikki sähköpostiasetusten niksit? Häh? Ja onko oikein, että jos tuo kummallinen kybermaailma tuuppaa laskun roskapostiin, se on minun vikani?

Ei se näin voi olla, ainakaan vanhanaikaisen oikeuskäsityksen mukaan. Kai laskun lähettäjällä on jokin vastuu laskun perille saamisesta?

Paul Tiililä

vanhus

Pälkäne

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat