Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Digiaikana läsnäolo saattaa unohtua

Jos tuijotamme enemmän puhelimemme näyttöä kuin kaveriamme, jokin on pielessä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Ymmärrämmekö me digiajan ihmiset riittävästi läsnäolon merkitystä? Läsnäolo ei ole vain sitä, että olemme paikalla jossain. Sitä voi kököttää perheensä kanssa neljän seinän sisällä vaikka kokonaisen päivän olematta kertaakaan kunnolla läsnä. Se on sääli. Niin paljon asioita ja tilanteita menee ohi, kun emme ole läsnä.

Melko aktiivisena sosiaalisen median käyttäjänä ja bloggaajana tulee vietettyä tovi jos toinenkin älylaitteiden tai tietokoneen äärellä. Voidaksemme olla enemmän läsnä arjen hetkissä meidän ei kuitenkaan tarvitse olla kokonaan pois somesta – tai olla täysin pelaamatta vaikkapa Pokémon Go:ta.

En enää usko varsinaisiin somelakkoihin: digitaalinen elämä alkaa olla jo samalla tavalla osa jokapäiväistä elämäämme kuin moni muukin asia. Meidän kannattaa kuitenkin miettiä, missä tilanteissa tuijotamme näyttöä ja kuinka paljon aikaa vuorokaudessa siihen kulutamme.

Jos tapaamme kavereitamme, sukulaisiamme tai ketä vain, on tärkeää osoittaa, että todella arvostamme toisen ihmisen meille jakamaa kallisarvoista aikaa. Jos tuijotamme enemmän puhelimemme näyttöä kuin kaveriamme, jokin on pielessä.

Mitä läsnäolo sitten on? Se on kuuntelemista, juttelemista, silmiin katsomista ja yhdessä nauramista tai itkemistä – joskus vain miellyttävää hiljaisuutta.

Ville Vento

Lahti

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat