Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Leikki ei ole vähäarvoista

Lapsella on oikeus lepoon ja vapaa-aikaan sekä iän mukaiseen leikkimiseen ja virkistystoimintaan.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Viime päivinä on keskusteltu vilkkaasti pienten ja vähän isompien lasten pelaamisesta ja leikkimisestä. Erityisesti puhetta on ollut uudesta Pokémon Go -pelistä. On listattu vaihtoehtoista tekemistä ja korostettu hyötynäkökulmaa. Esimerkiksi marjojen poimimista on pidetty pelaamista mielekkäämpänä tekemisen muotona.

Sinänsä on hienoa, että lasten ja nuorten tekeminen kiinnostaa aikuisia ja saa heidät listaamaan vinkkejä kesätekemisestä. Näitä arvostavat varmasti kaikki lapsiperhelomailijat.

Lapsen oikeuksien kannalta ongelmallista kuitenkin on, että lasten omaehtoinen leikki arvotetaan lähtökohtaisesti vähemmäksi kuin aikuisten määrittelemä kiva ja aidompi tekeminen. On mielenkiintoista, että lapsen tekemisen tulisi olla nimenomaan hyödyllistä ja kansantaloutta tukevaa. Myös heinäkuussa – ja lomalla.

Lapsen oikeuksien sopimus tuli voimaan Suomessa 25 vuotta sitten. On tärkeää muistuttaa aikuisia siitä, että lapsella on oikeus lepoon ja vapaa-aikaan sekä iän mukaiseen leikkimiseen ja virkistystoimintaan.

Ne aikuiset, jotka eivät halua katsoa maailmaa lapsen silmin, menettävät ison mahdollisuuden mielekkääseen yhteistoimintaan ja kommunikointiin lapsen kanssa. Pokémon-pelistä on kovin vaikea löytää syytä suojella lasta haitalliselta sisällöltä.

Veera Uusoksa

lapset ja digitaalinen media -yksikkö

Pelastakaa Lapset ry

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat