Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sosiaalityöntekijän tapaaminen toi virtaa riippuvuusongelmaisen elämään

Tällaista sosiaalityön pitäisi ollakin: asiakkaan tukemista, uskon valamista ongelmista selviytymiseen ja konkreettisten ratkaisujen etsimistä, kirjoittaa nimimerkki Kiitollinen sosiaalityölle.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Entinen aviomieheni ja lasteni isä on kärsinyt väkivaltaisen lapsuuden jättämistä jäljistä monin tavoin. Hän on aina ollut kova tekemään työtä, mutta lapsuuden ja nuoruuden aiheuttamat traumat nousevat aika ajoin esiin ja heikentävät hänen toimintakykyään jopa vakavin seurauksin.

Miehellä on jo pitkään jatkunut alkoholi- ja peliriippuvuus. Hän työllistyy vaihtelevasti, osin mielenterveytensä heilahtelujen vuoksi. Hän on suhtautunut viranomaisten toimintaan usein hyvin kriittisesti eikä ole kokenut useinkaan saavansa riittävästi apua.

Viime aikoina hän on sairastellut todella paljon, ja hänen mielialansa on aiheuttanut erityistä huolta. Yllätyksekseni kuulin hänen ottaneen yhteyttä aikuissosiaalityöhön.

Tultuaan sosiaalityöntekijän luota hän oli kuin saanut uutta virtaa elämäänsä. Hän hymyili ja puhui hyvin myönteiseen sävyyn virkailijasta, jonka kanssa oli keskustellut muun muassa velka- ja riippuvuusongelmistaan.

Sosiaalityöntekijä oli noussut seisomaan asiakkaansa rinnalle, ja he olivat yhdessä lähteneet selvittämään asioita. Sosiaalityöntekijä oli jollain ihmeellisen hienovaraisella tavalla saanut miehen ottamaan yhteyttä peliriippuvuutta hoitavaan tahoon. He olivat myös todenneet, että mies oli jo pidempään joutunut selviytymään liian pienten tukien varassa.

Tällä tavalla virkamies palautti mieheen luottamusta virkamiehiä kohtaan. Eivät he välttämättä olekaan yksilöä vastaan.

Kaiken kaikkiaan sosiaalityö näyttäytyi tässä tapauksessa juuri sellaisena kuin sen pitäisi ollakin. Asiakas sai tukea, häneen valettiin uskoa ongelmista selviytymiseen ja ongelmiin etsittiin konkreettisia ratkaisuja. Tällä yhdellä tapaamisella voi olla uskomaton voima ja vaikutus pitkälle yksilön elämässä eteenpäin.

Kiitollinen sosiaalityölle

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat