Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rokotteiden vastustajat eivät ole tainneet nähdä suuria epidemioita

Kävimme äidin kanssa joka päivä katsomassa isää Auroran sairaalassa. En päässyt sisään, vaan seisoin vaatevaraston katolla ja näin hänet ikkunan läpi, kirjoittaa Eero Siren.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Isäni sairastui polioon suuren epidemian aikana syksyllä 1954. Olin kahdeksanvuotias, ja minut oli rokotettu.

Amerikkalaisen Jonas Salkin uusi poliorokote testattiin ennen käyttöönottoa Suomessa, ja pääsin mukaan testiryhmään. Siihen etsittiin lapsia Helsingin Sanomien ilmoituksella. Jälkeenpäin saimme tietää, että olin saanut oikeaa rokotetta – päinvastoin kuin vertailuryhmä. Saattaa olla, että säilyin terveenä rokotuksen ansiosta.

Kun isän sairaus todettiin, terveyssisar haki minut kesken tunnin koulusta, sillä olin mahdollinen vaara muille. Jouduin olemaan jonkin aikaa koulusta poissa. Harva se päivä tuli tieto, että joku lähialueeltamme Malmilta oli sairastunut.

Kävimme äidin kanssa joka päivä katsomassa isää Auroran sairaalassa. En päässyt sisään, vaan seisoin vaatevaraston katolla ja näin hänet ikkunan läpi. Isä ei halvautunut vaikeasti, vaan toipui ja kykeni palaamaan työhön tehtaaseen lievästi ontuvana.

Äitini työtoverin poikaystävä, urheilijanuorukainen, halvautui niin, että joutui hengityskoneeseen. Hän eli siinä liikuntakyvyttömänä jonkin aikaa ennen kuin kuoli. Olin saanut häneltä kahvipakettien pahvisia autonkuvia, joita pikkupojat keräilivät. Muistan hänet vielä hyvin.

Nykyajan rokotekriittiset eivät varmaan ole nähneet suuria epidemioita.

Eero Siren

teatteritaiteen maisteri, dramaturgi

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat