Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maksuttomasta ehkäisystä on saatu hyviä tuloksia Raumalla

Sukupuolitautitartunnat ja nuorten raskaudenkeskeytykset ovat vähentyneet merkittävästi, kun alle 25-vuotiaille alettiin tarjota ilmaista ehkäisyä, kirjoittaa lastentautien erikoislääkäri Tiina Tuomela.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Suomen ylioppilaskuntien liitto kannattaa ilmaisen ehkäisyn tarjoamista kaikille alle 25-vuotiaille (HS 17.7.). Ehkäisyn piiriin kuuluisivat niin kondomit kuin hormonaalinen ehkäisy. Raumalla näin on tehty vuodesta 2011 alkaen, ja tulokset ovat hienoja: sukupuolitautitartunnat ja nuorten raskaudenkeskeytykset ovat vähentyneet merkittävästi.

Hallituksen tekemät koulutusleikkaukset eivät paranna opiskelijoiden taloudellista asemaa. Myös nuorison työttömyysluvut ovat korkeita. Pääosa saaduista tuloista kuluu vuokraan. Ruoka-apujonoissakin nuoria näkyy enenevissä määrin. Nuoret ovat siis usein vähävaraisia, ja ehkäisyn hankkiminen saattaa olla heille ylivoimaisen kallista.

Maksuton ehkäisy ja siihen liittyvä neuvonta ovat hyvä esimerkki ennalta ehkäisevistä toimenpiteistä, jotka tuovat säästöjä paitsi terveydenhuollon kustannuksissa myös inhimillisesti. Neuvontapisteitä onkin perustettava sinne, missä nuoret liikkuvat, esimerkiksi oppilaitosten ja nuorisotalojen yhteyteen.

Tiina Tuomela

lastentautien erikoislääkäri, lääketieteen ja kirurgian tohtori

Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat