Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mechelininkadun turvallisuustilanteelle ei ole tehty mitään

Uusi kuolonkolari Mechelininkadulla on vain ajan kysymys, mikäli merkittäviä muutoksia ei saada aikaan.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

On kulunut vuosi siitä, kun 9-vuotias tyttö jäi Mechelininkadulla kuorma-auton alle ja kuoli, eikä kaupunki ole kyennyt tekemään mitään konkreettista Mechelininkadun turvallisuuden parantamiseksi.

Katu on erittäin raskaasti liikennöity mutta myös tiheästi asutettu. Sen varrella ja läheisyydessä on yli 500 oppilaan peruskoulu, lukio, ammattikoulu, suosittu urheilukenttä, leikkipuisto ja muutama päiväkoti. Silti kadun turvallisuus on täysin retuperällä.

Suomen eniten sakottavasta peltipoliisista huolimatta kadulla ajetaan silmin nähden ylinopeutta, ja punaisia päin ajaminen on yleistä. Myös kännykkään puhuminen ja puhelimen selaaminen ajaessa on yleistä.

Ruuhka-aikaan autot valuvat suojateiden yli jalankulkijoiden vihreillä, eikä valottomia suojateitä kunnioiteta. Lisäksi suuren turvallisuusriskin aiheuttavat raskaat ajoneuvot, joita kulkee jatkuvana virtana vielä vuosia rakennettavan Jätkäsaaren työmaille. Sementtiautoja, perävaunullisia rekkoja ja peittämättömissä kivikuormissa olevia kuorma-autoja kulkee kadulla päivässä satoja. Tämän kaltaiset ajoneuvot eivät edes saisi kulkea Mechelininkatua ilman lupaa ja erityistä syytä. Sellaista on vaikeaa keksiä, kun perille pääsisi yhtä hyvin kehiä ja moottoriteitä pitkin.

Helsingin kaupungin rakennusvirasto ei ole vastannut selvästi kyselyyni siitä, kuka luvat myöntää, paljonko niitä on myönnetty ja ennen kaikkea kuka niitä valvoo. On itsestään selvää, että raskas liikenne aiheuttaa suurien meluhaittojen lisäksi merkittävän turvallisuusriskin. Sen kulkua ei tulisi sallia kaupunkiväylällä.

Mechelininkadun asukkaana ja vanhempana olen tuohtunut ja huolissani Helsingin kaupungin välinpitämättömyydestä asukkaiden turvallisuutta kohtaan. Konkreettisia muutoksia Mechelininkadun tilanteeseen on tehtävä heti. Ei riitä, että tehdään periaatepäätöksiä, joita ei koskaan toteuteta.

Uusi kuolonkolari Mechelininkadulla on vain ajan kysymys, mikäli merkittäviä muutoksia ei saada aikaan. Miten ja missä aikataulussa kaupunki aikoo puuttua tilanteeseen?

Maija Gustafsson

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat