Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vakuutusyhtiöiden korvauskäytännön olisi hyvä vastata hoitosuosituksia

Vakuutukseni korvasi lääkärikulut ja kuvauksen, mutta fysioterapian se olisi korvannut vain leikkauksen jälkeisenä kuntoutuksena.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

HS:n juttu (Kotimaa 21.7.) turhista polvileikkauksista nosti esiin selvän hoidollisen epäkohdan. Kiinnittäisin huomion vakuutusyhtiöiden osuuteen leikkausmyönteisyyden lisäämisessä.

Loukkasin olkapääni vuosia sitten taluttaessani hevostani. Hevonen pelästyi ja riuhtaisi käteni taaksepäin, ja olkapäästä kuului ikävä rusahdus. Seurasin tilannetta jonkin aikaa, mutta kun käden nosto muuttui kivuliaaksi ja yöt unettomiksi, hakeuduin olkapääspesialistin vastaanotolle. Hän tutki ja totesi mahdollisen kiertäjäkalvosimen repeämän.

Olkapää kuvattiin, ja onnekseni repeämä oli niin lievä, että se parantuisi fysioterapialla. Ortopedi kirjoitti lähetteen fysioterapiaan.

Olin tyytyväinen, sillä en todellakaan halunnut leikkausta. Olin myös iloinen, että minulla on tapaturmavakuutus. Vakuutus korvasi lääkärikulut ja kuvauksen, mutta fysioterapian se olisi korvannut vain leikkauksen jälkeisenä kuntoutuksena. Minun tapauksessani fysioterapiaa ei siis korvattu. Maksoin sen tietenkin itse, ja vaikkakin olkapääni vielä vuosienkin jälkeen joskus muistuttelee itsestään, se toimii moitteettomasti.

Luulen, että osassa polvileikkauksia ja muita vastaavia tapaturman jälkeisiä vammoja kyseinen pykälä ohjaa meitä potilaita toivomaan leikkaushoitoa konservatiivisen tehokkaan hoidon sijaan. Pitäisikö vakuutusyhtiöidenkin tuulettaa korvauskäytäntöjään vastaamaan nykyisiä hoitosuosituksia?

Sari Hammarén-Malmi

lääketieteen tohtori

korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri

Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat