Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaisten menestys fysiikkakisoissa on keskinkertaista

Fysiikkaolympialaisissa kultamitalin sai 47 parasta, joten Suomen kolme hopeamitalia eivät ole huippusuorituksia.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Pääkirjoituksessa (HS 22.7.) iloittiin Suomen erinomaisesta, peräti kaikkien aikojen parhaasta menestyksestä ja kolmesta hopeamitalista lukiolaisten fysiikkaolympialaisissa.

Ennen suurempaa ilakointia kannattaa huomata, että fysiikkaolympialaisissa mitaleita jaetaan eri tavalla kuin Rion olympialaisissa. Fysiikkaolympialaissa Suomen paras kisaaja ylsi sijalle 59 ja sai hopeamitalin. Kisan voittanut kiinalainen oli yksi 47:stä kultamitalin saaneesta. Hopeamitaleita jaettiin 74 ja pronsseja 98. Vain 65 osallistujaa jäi ilman mitalia.

Jos kullekin maalle lasketaan kilpailijoiden pistekeskiarvo, epävirallisen joukkuekisan mitalistit olivat Kiina, Etelä-Korea ja Taiwan kannoillaan pistesijoille jääneet Venäjä, USA ja Intia. Suomi päätyi 26. sijalle edellään muun muassa Unkari, Armenia, Serbia ja Slovakia. Pohjoismaista Suomi kuitenkin oli paras: Ruotsin sijoitus oli 47, eikä Norja osallistunut lainkaan.

Suomen koulujärjestelmä saavuttaa Pisa-tulosten perusteella keskimäärin hyviä tuloksia, mutta lukiolaisten huipputasolla olemme ikävä kyllä enintään keskitasoa.

Hannu Sipilä

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat