Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkin luisuminen kohti diktatuuria on tuomittava kovaan ääneen

Näyttäkäämme juhlapuheiden lisäksi käytännössä, että puolustamme demokratiaa ja perusoikeuksia – vaikka se vaatisikin meiltä joitain uhrauksia, kirjoittaa Joonas Nieminen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Turkin vallankaappausyritys antoi presidentti Recep Tayyip Erdoğanille loistavan tekosyyn valtansa vahvistamiseen. Kymmenettuhannet oikeuslaitoksen ja opetusalan työntekijät irtisanottiin, ja osa heistä asetettiin syytteeseen. Lisäksi 25 mediataloa pakotettiin sulkemaan ovensa, ja Euroopan ihmisoikeussopimuksesta irtisanouduttiin.

Vain viikossa Erdoğan siis murensi oikeusvaltion perustaa, tuhosi jo ennestään huonoissa kantimissa ollutta sananvapautta ja vaiensi kriittiset äänet niin yliopistoissa kuin lehdistössäkin.

Euroopan unionin tulisi tuomita nämä tapahtumat kovaäänisesti ja näyttää, ettei se hyväksy tällaista diktatuurin luomista rajoillensa. Viisumivapaus ja neuvottelut EU-jäsenyydestä tulisi jäädyttää välittömästi, ja Turkkia pitäisi rangaista talouspakotteilla, joista luovuttaisiin vasta perusoikeuksien palauduttua.

On toinen asia, pystymmekö me ja valitsemamme päättäjät tekemään näin käytännössä. Meitä vaivaa pakolaisfobia, jota Turkki on helpottanut kyseenalaisella pakolaissopimuksella huomattavasti. Ahneutemme sokaisemina emme uskalla asettaa Turkille itseämmekin vahingoittavia pakotteita.

Toivon kuitenkin, että keräämme rohkeutemme ja vaadimme päättäjiämme tekemään oikein. Näyttäkäämme juhlapuheiden lisäksi käytännössä, että puolustamme demokratiaa ja perusoikeuksia – vaikka se vaatisikin meiltä joitain uhrauksia.

Joonas Nieminen

opiskelija

Nurmijärvi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat