Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Auto pois kaahareilta ja rattijuopoilta

Nykyään rattijuopoilta ja kaahareilta otetaan ajokortti pois. Kortin puuttuminen ei juuri haittaa seuraavaa ajelua, kirjoittaa Tapio Tihtonen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Liikennekuolemien vähentämiseksi tulisi ottaa käyttöön uusi keino. Jos kuljettaja syyllistyy törkeään liikenteen vaarantamiseen, nykyisten sanktioiden lisäksi häneltä tulisi ottaa auto pois ja viedä se valtion varastoon. Ensimmäisellä kerralla auto otettaisiin kahdeksi viikoksi, toisella kerralla kahdeksi kuukaudeksi ja kolmannella kerralla kokonaan.

Jos auto ei ole tekijän oma, hän voi hakea auton omistajalle vuokraamosta korvaavan auton siksi aikaa, kun auto on valtiolla. Se on puhtaasti auton omistajan ja kuljettajan välinen asia, ei veronmaksajan huoli.

Auton varastoimisesta ei kerry valtiolle kuluja, koska ne maksaa auton omistaja ennen kuin saa autonsa takaisin.

Nykyään rattijuopoilta ja kaahareilta, jotka eivät välitä vähääkään muiden tiellä liikkujien hengestä ja terveydestä, otetaan ajokortti pois. Usein korttia ei edes ole, eikä sen puuttuminen juuri haittaa seuraavaa ajelua.

Auton pois ottamisesta niiltä, jotka eivät ymmärrä siihen liittyvää vastuuta, on hyötyä kaikille tienkäyttäjille – myös rattijuopoille ja kaahareille itselleen: elävät nimittäin vanhemmiksi.

Tapio Tihtonen

paloesimies

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat