Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ihmiset on pantava väylähankkeiden edelle Helsingissä

Vihreät haluavat väyliä ja kokoomus gryndereille rahaa, mutta muistisairaat vanhukset kärvistelevät asunnoissaan ja hoitajat kaatuvat mahdottoman työtaakan alle, kirjoittaa perushoitaja Tarja Niemi.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Olen seurannut keskustelua Helsingin tulevista väylähankkeista ja niihin liittyvistä yksityiskohdista ja ihmetellytkin sitä, miten vihreät ja kokoomus päätöksillään vaikuttavat Helsingin tulevaisuuteen. Käteen on jäänyt viheralueiden määrän kaventuminen ja gryndereille suodut tilaisuudet lisätä omaa varallisuuttaan – viimeisimpänä esimerkkinä HIFK-areenan projekti.

Tuntuu, että käsi kädessä mennään: vihreät haluavat väyliä ja kokoomus gryndereille rahaa. Toisiaan tukien edetään, maksoi mitä maksoi.

Samaan aikaan muistisairaat vanhukset kärvistelevät asunnoissaan ja hoitajat kaatuvat mahdottoman työtaakan alle yrittäessään turvata vanhuksille edes jollain lailla inhimilliset olosuhteet, mikä ei valitettavasti aina onnistu. Eikö olisi aika laittaa Helsingin iäkkäiden ihmisten kotiolosuhteet ensin sellaiseen kuntoon, että ei enää tarvitse lukea tiedotusvälineistä muistisairaan vanhuksen kadonneen kotoaan ja löytyneen lumihangen alta?

Kun kerran iäkkäiden ihmisten kotihoitoa on päätetty lisätä ja laitospaikat ajaa alas, niin annetaan ensin siihen rahaa eikä tuhlata sellaisiin hankkeisiin, jotka eivät hyödytä kaikkia. Tämä satsaus tulisi kaikkien helsinkiläisten hyödyksi.

Tarja Niemi

perushoitaja

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat