Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuluttajat hyötyisivät apteekkialan kilpailusta

Norjassa apteekkien lukumäärä on kaksinkertaistunut kilpailun vapauttamisen jälkeen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Apteekkari Eeva Teräsalmi kirjoitti mielipidekirjoituksessaan (HS 24.7.), että hän ei usko apteekkien kilpailun lisäämisestä koituvan mitään hyötyä kuluttajille.

Teräsalmi väitti, ettei Norjassa toteutettu alan vapauttaminen olisi parantanut maan syrjäseutujen lääkehuoltoa. Norjassa apteekkien lukumäärä on kuitenkin kaksinkertaistunut vapauttamisen jälkeen. Ensimmäisen kolmen vuoden aikana perustettiin kymmenen uutta apteekkia kuntiin, joissa ei aiemmin toiminut yhtään apteekkia. Lisäksi apteekkien keskimääräiset aukioloajat pidentyivät uudistuksen seurauksena.

Taloustieteen professori Ari Hyytisen arvion mukaan nykyisen apteekkilupajärjestelmän ansiosta luvanhaltijat nauttivat vuosittain noin 90–100 miljoonan euron ylisuurista voitoista, jotka kerätään suomalaisten kuluttajien ja veronmaksajien kustannuksella.

Kuluttajilla on paljon voitettavaa alan kilpailun lisäämisessä ja apteekkareilla noin 100 miljoonaa syytä vastustaa sitä.

Mikko Kiesiläinen

ekonomisti

Antero Vartia

kansanedustaja (vihr)

Helsinki

Oikaisu 26.7. klo 11.45: Kirjoituksesta puuttui aiemmin toinen allekirjoittajista, kansanedustaja Antero Vartia. Allekirjoittajia ovat siis Mikko Kiesiläinen ja Antero Vartia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat