Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tom Jones lauloi ”lippahattuheikit” suohon

”Tom Jonesin esitys oli kuin toisesta maailmasta, jos sitä vertaa Suomen kesäiseen festivaalitarjontaan, jossa lippahattuheikit hyppivät läppäritaustoineen kuin kilo kusiaisia housuissa konekompin jyllätessä”, kirjoittaa Marino Heinonen HS:n mielipidesivulla.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Vaasassa 23.7. esiintynyt Tom Jones bändeineen näytti kuuntelijoille, mitä rytmimusiikki on parhaimmillaan.

Esitys oli kuin toisesta maailmasta, jos sitä vertaa Suomen kesäiseen festivaalitarjontaan, jossa lippahattuheikit hyppivät läppäritaustoineen kuin kilo kusiaisia housuissa konekompin jyllätessä.

Eräs musiikkiopiston rehtori totesi, että musiikissa – jotta sitä voidaan kutsua musiikiksi – täytyy olla rytmi, melodia ja harmonia. Siinä pitää olla myös dynaamista vaihtelua. Jos jokin näistä elementeistä puuttuu, kyseessä on kulttuuri-ilmiö.

76-vuotiaan Tom Jonesin ääni toimi samalla tavalla kuin 45 vuotta sitten. Hän lauloi komeasti balladeja, uutta tuotantoaan ja vanhoja hittejä. Orkesterin dynamiikka oli sitä luokkaa, että sellaista harvoin kuulee Suomessa.

Esitys upposi yleisöön niin komeasti, että koko stadion nousi illan aikana korkeisiin sfääreihin. Toivottavasti tämänkaltainen musiikki nousee takaisin suosioon, ja räppärit, hiphopparit, metalli, punk ja muut kulttuuri-ilmiöt painuvat unohduksen suohon.

Marino Heinonen

muusikko

Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat