Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Konserttien meluhaittoja on entistä enemmän

Helsingin päättäjät näyttävät suosivan ajatusta, että Helsingin keskustan pitää olla kesäisin juhlinta- ja viihdekeskus.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Leo Vaskelainen (HS Mielipide 26.7.) esitti hyvän teknisen katsauksen Helsingin meluvalvonnan ongelmiin Hernesaaren osalta.

Valitettavasti Helsingin meluselvitykset näyttävät elävän omaa todellisuudesta irti olevaa elämäänsä muidenkin kaupunginosien osalta.

Konkreettinen esimerkki tästä havaitaan taas tulevan Weekend-festivaalin (5.–6. elokuuta) aikana Kyläsaaressa, jolloin suuri osa Itä-Helsinkiä saa kärsiä yhden viikonlopun basson jumputuksesta – ja tänä vuonna soittoaikaa on taas lisätty myöhempään yöhön. Ympäristökeskuksen keskeisin ratkaisu tähän ongelmaan on, että ympäristön asukkaille tiedotetaan meluongelmasta. Tämä kuulemma vähentää melun haittoja.

Helsingin päättäjät näyttävät suosivan ajatusta, että Helsingin keskustan pitää olla kesäisin juhlinta- ja viihdekeskus, ja tämän vuoksi näitä konserttien meluhaittoja on nyt perinteisten Olympiastadionin, Kaivopuiston ja Kaisaniemen puiston lisäksi Kalasatamassa, Kyläsaaressa ja Hernesaaressa.

Nämä tapahtumat pitäisi siirtää jonnekin syrjemmälle, aluksi vaikkapa vuoden lopussa tyhjenevälle Malmin lentokentälle.

Vesa Niskanen

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat