Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laitteen ok-painike vahvistaa valinnan

Valinnan varmistamisen puuttuminen vanhasta matkakortinlukijasta on herättänyt vuosien varrella epävarmuutta asiakkaiden keskuudessa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Jukka Rahkon (HS Mielipide 22.7.) mielestä HSL:n uuteen kortinlukijaan lisätty ok-toiminto hidastaa matkantekoa.

Uudella lukijalla arvolipun ostaminen alkaa matkustusalueen valinnalla. Seuraavaksi asiakas voi vahvistaa valinnan painamalla ok-nappia tai korjata mahdollisen virhepainalluksen valitsemalla alueen uudelleen. Arvolippu veloitetaan kortilta, kun asiakas hyväksyy oston ok-napilla ja näyttää kortin lukijalle.

Valinnan varmistamisen puuttuminen vanhasta lukijasta on herättänyt vuosien varrella epävarmuutta asiakkaiden keskuudessa. Usein jopa niin, että lippuja on varmuuden vuoksi ostettu useampi, ja asiakas on joutunut selvittelemään ostotapahtumiaan jälkikäteen palvelupisteessä.

Valtaosa HSL-alueen matkakorttiasiakkaista käyttää kausiominaisuutta, jolloin kortin näyttäminen lukijalle riittää entiseen tapaan.

Arvolipun ostoa voi harjoitella netissä tai HSL:n palvelupisteissä. Lisäksi useilla pysäkeillä on ohjeistusta arvolipun ostosta. HSL:n henkilökuntaa on jalkautunut terminaaleihin ja liikennevälineisiin opastamaan asiakkaita mahdollisuuksien mukaan. Käytännön kokemukset kentältä ja asiakaspalaute ovat meille arvokas osa uusien lukijoiden käyttöönottoa.

Eero Nikula

hankejohtaja, HSL

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat