Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rokotuksista kieltäytyminen on länsimainen luksusongelma – toivottavasti se ei käänny tragediaksi

Unicefin tehtävä on pitää lapset elossa. Lähes kolmannes alle 5-vuotiaiden lasten kuolemista voidaan estää rokottamalla.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Rokotukset ovat olleet menestyksekkäin ja kustannustehokkain investointi lasten terveyteen koko maailmassa. Alle viisivuotiaiden kuolleisuus on puolittunut vuodesta 1990, pitkälti rokotusten ansiosta.

Paljon on saatu aikaan, mutta tehtävää on yhä, sillä esimerkiksi pelkästään tuhkarokkoon kuolee päivittäin 330 lasta.

Unicef on maailman johtava lasten rokottaja, joka toimittaa kumppaniensa kanssa rokotuksia noin 40 prosentille maailman lapsista. Tämän vuoksi saamme aika ajoin yhteydenottoja myös rokotusten vastustajilta, jotka ovat huolestuneita rokotusten mahdollisista haittavaikutuksista, kuten allergioista.

Unicefin tehtävä on pitää lapset elossa. Lähes kolmannes alle 5-vuotiaiden lasten kuolemista voidaan estää rokottamalla. Nykyisin 86 prosenttia maailman lapsista saa rokotuksen kurkkumätää, jäykkäkouristusta ja hinkuyskää vastaan, sekä tarpeelliset kolme poliorokotetta. 61 prosenttia lapsista saa molemmat tuhkarokotteet.

Suomen rokotuskattavuus, yli 95 prosenttia, sallii aina muutaman rokottamattoman. He voivat kiittää taudilta säästymisestään rokotettuja, mutta kuinka pitkään? Viime vuosina tuhkarokkotapauksia on löydetty pitkästä aikaa myös Suomesta.

Toivottavasti länsimäinen luksusongelma, rokotuksista kieltäytyminen, ei käänny täällä yhdenkään lapsen tragediaksi.

Jos tilastot eivät vakuuta, voi tunne vakuuttaa. Minut ovat vakuuttaneet paitsi tilastot myös polioon sairastuneen tytön kohtaaminen Intiassa ja tuhkarokon sokeuttaman pojan tapaaminen Tšadissa. He molemmat jäivät vammojensa vuoksi koulun ulkopuolelle.

Äitinä en ikinä jättäisi lastani rokottamatta.

Inka Hetemäki

ohjelmajohtaja

Suomen Unicef

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat