Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Arabianranta kehittyy vastaamaan uusiin tarpeisiin

Arabia-korttelin ensimmäiset tehdas­rakennukset ovat peräisin 1870-luvulta. Alueen käyttötarkoitus on jo muuttunut useammalla tavalla vuosien kuluessa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Timo Hakkarainen kirjoitti (HS Mielipide 27.7.) Helsingin Arabianrannan ydinkorttelin uudistamisesta ja oli huolissaan alueen kehitysnäkymistä. Työeläkeyhtiö Varma omistaa pääosan tästä korttelialueesta ja on, aivan kuten kirjoittajakin, huolissaan alueen monimuotoisuuden säilymisestä. Juuri siksi käynnistimme keväällä arkkitehtuurikilpailun Arabia 135 -tehdaskorttelin uudistamiseksi. Ideakilpailu jatkuu syksyyn asti.

Arabian alue on muuttumassa yliopiston siirtäessä toimintojaan Otaniemeen ja Fiskarsin lopettaessa tuotantonsa alueella. Kilpailun tavoitteena on Arabia 135 -korttelin kehittäminen eläväksi kaupunkiympäristöksi kaupunkikuvallisesti hallitulla ja taloudellisesti kannattavalla tavalla. Kaupunginosan keskeisen korttelin identiteettiä vahvistetaan ja korttelin toimivuutta parannetaan rakentamalla muun muassa uusia korttelin sisäisiä kulkuväyliä liikkumista sujuvoittamaan.

Yhtenä toiveenamme on rakentaa alueelle lisää asuntoja. Varma on kehittänyt alueelle kaksi suosittua vuokra-asuntoyhtiötä. Kirjoituksessakin mainitusta Arabiankatu 8:sta on tullut yksi alueen maamerkeistä. Se on saanut asukkailtaan kiitosta korkeatasoisesta arkkitehtuuristaan ja toimivuudestaan.

Uskomme, että Helsingin asukasluvun kasvaessa on taloudellisinta ja ekologisinta tiivistää kaupunkirakennetta siellä, missä muun muassa hyvät julkiset kulkuyhteydet sitä tukevat. Arabian alue on ehdottomasti tällainen.

Metropolia-ammattikorkeakoulu ja Pop & jazz -konservatorio ovat jo solmineet aiesopimuksen Arabia 135:een sijoittuvista tiloista. Korttelin todennäköisimpiä kaupallisia toimintoja ovat nykyisen design-myymäläkeskittymän vahvistamisen lisäksi alueen asukkaille tarjottavat täydentävät lähipalvelut. Kuten muutenkin, pyrimme tarjoamaan sopivia toimitiloja myös luovien alojen ja pienten yritysten käyttöön.

Rakennettu ympäristö muuttuu vuosien kuluessa, ja sen tuleekin uudistua vastaamaan kulloisiakin tarpeita. Arabia-korttelin ensimmäiset tehdasrakennukset ovat peräisin 1870-luvulta. Alueen käyttötarkoitus on jo muuttunut useammalla tavalla vuosien kuluessa.

Arabia 135:n alue on ollut Varman ja sen edeltäjäyhtiön omistuksessa vuodesta 1992 lähtien, ja sen kokonaisala on noin 152 000 neliömetriä. Uskomme, että yhdessä nykyisten ja tulevien alueen käyttäjien sekä kaupungin ja alueen asukkaiden kanssa pystymme kehittämään tästä suositusta alueesta entistä vetovoimaisemman osan Helsinkiä.

Ilkka Tomperi

sijoitusjohtaja, kiinteistöt

Varma

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat