Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliitikkojen tulee toimia Suomen hyväksi kokoaikaisesti

Jos kansanedustajat jättäisivät kaikki sivutoimet, aikaa jäisi ehkä latautua siihen toimeen, johon me hallintoalamaiset olemme heidät valinneet, kirjoittaa Olli Nurminen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Marjukka Liiten kirjoitti (HS Merkintöjä 27.7.) poliitikkojen lomasta. Kirjoitusta kommentoivat mielipidekirjoituksissaan (HS 28.7.) diplomi-insinööri Antti Vuorela ja perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini.

Kansanedustajillahan ei ole lomaa vaan istuntotauko, mitä he itsekin korostavat. Täten heidän kohdallaan pitänee unohtaa perinteinen lomakäsite. Kansanedustajien olisi syytä keskittyä siihen luottamustoimeen, johon heidät on valittu ja josta heille maksetaan korvauksia riittävä määrä. Jos kansanedustajat jättäisivät kaikki sivutoimet – muun muassa kuntien ja kaupunginvaltuustojen ja hallitusten jäsenyydet, yritysten hallitukset ja hallintoneuvostot, erilaisten yhdistysten luottamustoimet –, aikaa jäisi ehkä latautua siihen toimeen, johon me hallintoalamaiset olemme heidät valinneet. Erikseen ovat tietysti kunkin puolueen tehtävät, jotka ovat luonnollinen osa kansanedustajan työtä. Kansanedustajana olo on kokoaikainen tehtävä ja velvollisuus.

Ministerit ovat tietysti asia erikseen. Heillä on vieläkin suurempi vastuu toimia Suomen ja suomalaisten hyväksi. Jos politiikkaan sekoitetaan uskonto, kuten ulkoministeri Timo Soini (ps) tekee, ei ole ihme, että sakramentit kiinnostavat enemmän kuin maamme eteen tehtävä työ. Virkamiehet eivät ole meidän äänestäjien valitsemia edustajia, vaikka en kiellä heidän arvoaan.

Suomessa on suuri ryhmä ihmisiä, jotka eivät pysty pitämään lomaa. Muun muassa itsensä työllistäjissä on monia, jotka eivät voi haaveillakaan lomista tai istuntotauoista. Myös kansan valitsemien edustajien on hyvä pitää tämä mielessä.

Olli Nurminen

yo-merkonomi, Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat