Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ammattiarmeija ei ole Suomelle vaihtoehto

Suomessa asevelvollisuus on ollut ja on yhä edelleen ainoa puolustuksemme perusta.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Puolustusvoimat tehostaa reagointikykyään kouluttamalla varusmiehistä uudenlaisia valmiusyksiköitä (HS 25.7.). Joukkojen perustaminen alkaa ensi vuonna.

Ari Pesonen (HS Mielipide 28.7.) on huolissaan yhteiskuntamoraalin kannalta, että nuoret varusmiehet sijoitettaisiin kaikkein vaativimpiin tehtäviin. Sitä vartenhan heidät on koulutettu.

Pesonen nosti esiin jälleen kerran ammattiarmeijan perustamisen. Tätä on ehdotettu aikaisemmin useita kertoja. Asiaa on tutkittu erittäin perusteellisesti ja sitä harkittiin muistaakseni viimeksi Risto Siilasmaan mietinnössä. Aina on päädytty ammattiarmeijan mahdottomuuteen sekä taloudellisesti että puolustuksellisesti. Moraalilla ei ole tässä asiassa mitään tekemistä.

Talvisodan aikana helmikuussa 1940 Nummenkylässä ollut, noin sadan 19–20-vuotiaan miehen aliupseerikoulu keskeytettiin, ja miehet lähetettiin Taipaleenjoen koviin taisteluihin. Poikkeuksena olivat ne seitsemän miestä, jotka jätettiin alokaskomppaniaan kouluttajiksi. Olin yksi heistä.

Eräällä veteraanimatkalla muutamia vuosia sitten vantaalainen veteraani totesi olleensa Taipaleenjoella, jossa hän ensi kertaa oppi ampumaan kantapään kautta, tositilanteessa.

Sotaveteraanina ja kadettiupseerina seuraan erittäin tarkoin puolustusvoimiemme kehitystä, joka on mielestäni myönteistä säästö- ja muista toimenpiteistä huolimatta. Missään vaiheessa ammattiarmeija ei kuitenkaan ole vaihtoehto.

Suomessa asevelvollisuus on ollut ja on yhä edelleen ainoa puolustuksemme perusta.

Olli Vuorio

JR 6:n ja VP 5:n sotaveteraani, majuri, Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat