Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turvapaikanhakijoita seisotetaan tyhjän panttina – eihän tässä ole mitään järkeä

Tulevaisuudessa yhteiskunta säästää isoja summia, kun nämä ihmiset pääsevät nopeammin kiinni suomalaiseen yhteiskuntaan, kirjoittaa Harri Sarjanoja HS:n mielipidesivulla.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Erkki Hyypiä kirjoitti (HS Mielipide 29.7.), että turvapaikanhakijoille tulisi järjestää hätäaputöitä odotusajaksi.

Turvapaikanhakija saa tehdä palkkatyötä aikaisintaan kolmen kuukauden kuluttua siitä, kun hän on hakenut turvapaikkaa. Myös meistä on suurta tuhlausta pitää ihmisiä kuukausia tyhjänpanttina, odottamassa päätöstä tulevaisuudesta.

Viittakiven vastaanottokeskuksissa asuvat ihmiset otetaan heti mukaan yhteisön elämään. Selvitämme asukkaidemme osaamisen ja pyrimme löytämään heille mahdollisuuksia täydentävään koulutukseen sekä työelämävalmiuksien vahvistamiseksi jo vastaanottokeskusaikana. Alle kouluikäiset lapset aloittavat heti päiväkodissa. Näin aikuiset saavat keskittyä kielen opiskeluun sekä muuhun koulutus- ja työtoimintaan.

Kutsumme näitä toimintoja esikotouttavaksi toiminnaksi. Ajattelemme, että mikään vastaanottokeskusaikana opittu ei mene hukkaan, jäipä henkilö Suomeen tai ei.

Keräämme turvapaikanhakijoilta palautetta ja toiveita esikotouttavasta koulutuksesta ja toiminnasta. Savonlinnan yhteistyökokeilussa paikallisen aikuiskoulutus- ja ammattioppilaitoksen kanssa on kymmenkunta turvapaikanhakijaa osallistunut koulutustoimintaan, ja noin puolet heistä on saanut osaamistodistuksen oppimastaan. Tästä on hyötyä myöhemmin esimerkiksi koulutus- tai työpaikkaa haettaessa.

Maksamme nyt itse tämän ”ylimääräisen” toiminnan. Uskomme kuitenkin, että tulevaisuudessa yhteiskunta säästää isoja summia, kun nämä ihmiset pääsevät nopeammin kiinni suomalaiseen yhteiskuntaan.

Harri Sarjanoja

toimitusjohtaja, Viittakivi Oy

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat