Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

S-ryhmä menettelee röyhkeästi – se evää osuuskunnan jäseneltä sääntöjen lupaaman edun

Aikooko S-ryhmä oikeudetta estää tietosuojastaan kiinni pitävien jäsentensä ylijäämän palautuksen? kysyy Jari Haukka HS:n mielipidesivulla.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

S-ryhmä on ilmoittanut alkavansa kerätä ja tallentaa asiakkaidensa ostosten yksityiskohtaiset tiedot syyskuun alusta lähtien. Kauppa aikoo siis säilyttää jokaisen yksittäisen ostoksen tarkat tiedot ja hyödyntää sitä toiminnassaan.

Jos asiakas ei halua, että tuotetasoisia tietoja kerätään rekisteriin, se onnistuu vain olemalla käyttämättä S-etukorttia. Tällöin asiakas ei saa bonusta tai S-ryhmän muita etuja.

Menettely on äärimmäisen röyhkeää, koska se estää osuuskunnan jäsentä saamasta hyötyä, johon hänellä sääntöjen mukaan on oikeus. HOK-Elannon sääntöjen mukaan jäsenellä on oikeus ylijäämän palautukseen ”sen mukaan, kuin jäsenen asiakasomistajatalous on tilikauden aikana käyttänyt osuuskaupan tuottamia palveluja”.

Palautuksen saaminen ei siis edellytä yksityiskohtaisten tietojen luovuttamista. Pelkän ostosten ja palvelujen määrän ilmoittamisen pitäisi riittää.

Voidaan hyvällä syyllä kysyä, aikooko S-ryhmä oikeudetta estää tietosuojastaan kiinni pitävien jäsentensä ylijäämän palautuksen saamisen ja näin aiheuttaa huomattavan taloudellisen menetyksen.

Jari Haukka

HOK-Elannon jäsen, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat