Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hengitystien tulehdus ei aina parane itsestään

Olin kymmenen päivää sairaalassa suonensisäisessä antibioottihoidossa. Otsaonteloita ja poskionteloita huuhdeltiin päivittäin.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Risto Mäkisen mielestä (HS Mielipide 29.7.) voisimme luottaa enemmän siihen, että hengitystien tulehdukset paranevat itsekseen. Kokemukseni mukaan asiaan luotetaan jo nyt liikaa. Minäkin luotin ja uskoin, että poskiontelontulehdus paranee itsestään. Ei se parantunut vaan levisi.

Jouduin erittäin huonossa kunnossa ensiapuun ja päivystysleikkaukseen, jossa porattiin reiät otsani läpi ja asennettiin dreenit kallon läpi. Poskionteloihin asennettiin dreenit nenän kautta.

Olin kymmenen päivää sairaalassa suonensisäisessä antibioottihoidossa. Otsaonteloita ja poskionteloita huuhdeltiin päivittäin. Kaikki ontelot olivat täynnä syvää vanhaa märkää. Poskionteloiden huuhtelu- ja antibioottihoitoa jatkettiin vielä kotihoidossa. Sain myös pysyvän haitan: kasvoni ovat osittain tunnottomat hermovaurion takia ja osittain hermovauriokivussa.

Tämän jälkeen märkivät tulehdukset ovat toistuneet, mutta ne on hoidettu antibiooteilla. Paras tulos on saavutettu sillä, että kuuri aloitetaan heti ensimmäisistä oireista ja riittävän pitkällä hoidolla – ei Käypä hoito -ohjeen mukaisesti vaan siten, mikä tehoaa tautiini. Näin olen päässyt siihen tilanteeseen, että joudun syömään hyvin vähän antibiootteja.

Ei ole olemassa vain yhdenlaista poskiontelotulehdusta tai korvatulehdusta, jota voi hoitaa yhdellä ja samalla hoidolla. Uusia tutkimuksia tulee koko ajan, ja vanhoja kumotaan.

Käypä hoito -suosituksissa lukee jo itsessään, että suositukset eivät korvaa lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen omaa arviota yksittäisen potilaan parhaasta mahdollisesta diagnostiikasta ja hoidosta. Tämä näyttää unohtuneen.

Kuitenkin hoidettu potilas

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat