Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pysäköintimaksuissa tulee ongelmia

Rakennusvirastolla oli valtuudet hankkia uudet maksuautomaatit, joihin maksun voi suorittaa sekä pankki- että luottokortilla. Tämä ei ole nyt mahdollista.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin kaupungin uudet pysäköintimaksuautomaatit pakottavat maksamaan pysäköinnin maksukortin luotto-ominaisuudella (HS Kaupunki 28.7.).

Tätä perustellaan maksutapahtuman nopeutumisella, mutta kuluttajan kannalta ongelma on ilmeinen. Kuka tahansa voi käyttää esimerkiksi laitteeseen unohtunutta maksukorttia väärin, koska henkilöllisyyttä ei varmenneta millään tavalla.

Tietosuojavaltuutettu on esittänyt, että oikeus maksaa välttämättömiä julkisia palveluita käteisellä pitäisi selvittää laajemmin.

Yleisten töiden lautakunta taas on vuonna 2015 valtuuttanut Rakennusviraston hankkimaan uudet pysäköintimaksuautomaatit, joihin maksun voi suorittaa sekä pankki- että luottokortilla. Tämä ei ole nyt mahdollista, joten laitteet eivät ole sellaisia, joiden hankkimiseen Rakennusvirastolla oli lupa.

Helsingin kaupungille lienee nyt siis hankittu 3,3 miljoonalla eurolla vanhentunutta tekniikkaa, jota ei voi päivittää.

Ongelmallisinta kaupungin kannalta on se, että kaikki pysäköintiautomaattien maksutapahtumat otetaan vastaan kaupungin riskillä. Koska kysymys ei ole lähimaksusta, on henkilöllisyys varmennettava joko pin-koodilla tai allekirjoituksella. Näiden puuttuessa luottoyhtiö voi peruuttaa kiistetyn maksutapahtuman.

Markku Rönkä

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat