Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaljakellujat pissivät tontillemme ja rikkoivat laiturin – minä olin ”urpo”, kun pyysin kyykkiviä nuoria naisia poistumaan

Kaljakellujat ovat nyt kahdesti tuhonneet taloyhtiömme omaisuutta hajottamalla laiturimme käyttökelvottomaksi. Kaksi vuotta sitten se korjattiin, nyt pohditaan, mitä tehdä, kirjoittaa Timo Martikainen HS:n mielipidesivulla.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kaljakellunta keräsi jälleen lauantaina suuren joukon ystäviään Vantaanjokeen.

Asun joen varrella pientaloyhtiössä, jonka tontti ulottuu jokeen. Kaljakellujat ovat nyt kahdesti tuhonneet taloyhtiömme omaisuutta hajottamalla laiturimme käyttökelvottomaksi. Kaksi vuotta sitten se korjattiin, nyt pohditaan, mitä tehdä.

Kaksi vuotta sitten suojaamaton laiturimme oli helppo paikka nousta pissalle ja vähän suuremmallekin tarpeelle alapihan puskien suojaan.

Tällä kertaa suojasimme laiturimme ostetulla kyltillä, joka kielsi kellujien nousun. Lisäksi asensimme lippusiiman suojaamaan kesävesijohtomme vedenottopaikkaa.

Menin rantaan iltapäivällä neljän jälkeen. Nuoret naiset kyykkivät tarpeillaan aitamme vieressä, ja nuoret miehet seisoivat laiturillamme, jonka toisen reunan paksut tukilankut olivat jälleen pettäneet. Ei hievahdustakaan, kun pyysin heitä siirtymään veneeseensä. Päinvastoin, sain kuulla kunniani ”urpona” ja vaikka minä. Nuorukaisten silmät kertoivat, mistä uho kumpusi. Siinä vaiheessa ei järjen ääni kanna.

Suomessa on yhdistymis- ja kokoontumisvapaus. Se on hieno asia. Vapauden olennainen piirre on myös vastuun kantaminen asioista. Kaljakellunta ei toteuta mainittuja vapauksia, koska kukaan ei vastaa mistään. Kellujien toivotaan vievän mennessään sen minkä ovat tuoneetkin. Monet varmaan tekevätkin näin, mutta suuri osa kellujista jättää roskat taakseen.

Sosiaalista mediaa hyödykseen käyttävä tapahtuma toimii ilmeisesti jatkossakin vapaasti. Järjestäjien etu ei ole järjestäytyä, koska silloin järjestö tai yksittäiset kaljakellujat sen jäseninä joutuisivat rikkomuksistaan vastuuseen.

Yhdistys- ja kokoontumisvapauden noudattamatta jättäminen on kaljakellunnan, Vantaanjoen suurimman tapahtuman todellinen ongelma.

Kun katsoo rannalta, miten omaisuutta tuhotaan ja paikkoja roskataan, voi vain surra. Ei niinkään rikkoutuneen laiturin vuoksi, vaan siksi, että kaljakellunta rakentaa kanssaihmisistä välinpitämätöntä nuorta sukupolvea. Nuorena eläkeläisenä olen tästä huolissani.

Timo Martikainen

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat