Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perusparannus heikentää Mechelininkadun turvallisuutta

Onko kadun tuleva toteutus helsinkiläisten enemmistön toiveiden mukainen?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Maija Gustafsson (HS Mielipide 24.7.) on huolissaan Mechelininkadun turvallisuudesta. Vuosi sitten pieni tyttö kuoli jäätyään Mechelininkadulla kuorma-auton alle, mutta Helsingin kaupunki ei ole saanut mitään konkreettista aikaiseksi vilkkaasti liikennöidyn kadun turvallisuuden parantamiseksi.

Valitettavasti on niin, että kaupungin mahdollisuudet parantaa Mechelininkadun turvallisuutta heikkenevät tulevaisuudessa entisestään. Tämä asia ratkaistiin, kun päätettiin Mechelininkadun perusparannuksesta.

Tuolloin esitettiin yhtenä vaihtoehtona ratkaisua, jossa kadulla olisi ollut yksi ajokaista kumpaankin suuntaan. Oikeanpuoleinen kaista olisi ollut pysäköintikaista alueen asukkaille sekä huolto- ja jakeluliikenteelle. Tämä ratkaisu olisi laskenut ajonopeuksia ja tehnyt kadusta vähemmän houkuttelevan vaihtoehdon läpiajoliikenteelle.

Liikenneturvallisuus olisi parantunut, minkä lisäksi kadun asukkaat olisivat saaneet ympärivuorokautiset asukaspysäköintipaikat nykyisten yöpaikkojen sijasta.

Helsingin kaupunki teki kuitenkin toisenlaisen arvovalinnan. Jalankulkijaturvallisuuden sijasta se painotti väylän maksimaalista välityskykyä. Tulevaisuudessa Mechelininkadulla on kaksi ajokaistaa kumpaankin suuntaan.

Olisikin mielenkiintoista tietää, onko Mechelininkadun tuleva toteutus helsinkiläisten enemmistön toiveiden mukainen. Asiasta aikoinaan käyty keskustelu kun saatiin näyttämään lähinnä kadun asukkaiden ja pyöräilijöiden väliseltä riidalta pyöräkaistoista ja asukaspysäköintipaikoista.

Keijo Mattinen

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat