Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Terveelliset elämäntavat eivät ole rahasta kiinni

Liikuntaa voi harrastaa erittäin monipuolisesti halvalla tai ilmaiseksi, kunhan saa nostettua takapuolensa ylös sohvalta.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Pia Mäkinen kirjoitti (HS Mielipide 1.8.) ikuisuusaiheesta, siitä, että huonossa sosioekonomisessa asemassa olevilla ihmisillä ei ole varaa elää ja syödä terveellisesti.

Kaikissa terveellisen ruoan ruokasuosituksissa painotetaan muun muassa runsasta kasvisten käyttöä. Kasvisten joukossa on toki kalliitakin vaihtoehtoja mutta myös erittäin edullisia, suorastaan halpoja vaihtoehtoja, joita saa kaupoista ympäri vuoden.

Keräkaalin C-vitamiinipitoisuus on suurempi kuin appelsiinin. Porkkanat ja lantut ovat terveysvaikutukseltaan varmasti kalliiden kasvisten veroisia, ja niistä saa hiukankin mielikuvitusta käyttämällä tai keittokirjoja selailemalla erilaisia monipuolisia aterioita.

Nämä kasvikset maksavat ympäri vuoden alle euron kilolta. Myös monet hedelmät ovat sen verran halpoja, että on turhaa sanoa, ettei köyhällä ole niihin varaa. Monella olisi myös aikaa, kuntoa ja mahdollisuuskin poimia talteen marjoja ja sieniä talven varalle, mutta ei viitsitä.

Liikuntaa voi harrastaa erittäin monipuolisesti halvalla tai ilmaiseksi, kunhan saa nostettua takapuolensa ylös sohvalta.

Myyttiä siitä, että ”köyhällä ei ole mahdollisuuksia elää terveellisesti” pidetään yllä ilmeisesti ajamaan poliittisia tarkoitusperiä. Terveellinen ruoka ja terveelliset elintavat eivät tosiaankaan ole kiinni ihmisen sosioekonomisesta asemasta.

Ari Katro

Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat