Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rakentamista siirtolapuutarhoissa säädellään tiukasti

Pakilassa on käytössä vain yksi tyyppipiirustus, jota kaikki mökit noudattavat.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kaupunkisivuilla (HS 29.7.) oli juttu, jossa käsiteltiin rakentamista Pakilan siirtolapuutarhassa. Siinä annettiin ymmärtää, että Pakilassa olisi käynnissä nuorten ja varakkaiden ihmisten säännöistä ja määräyksistä piittaamaton varustelukilpailu. Näin ei ole.

Rakentaminen on tiukasti säädeltyä, ja siihen anotaan ja myönnetään luvat. Rakentamisessa noudatetaan yhdessä kaupungin kanssa hyväksyttyjä ohjeita ja piirustuksia.

Pakilassa on käytössä vain yksi tyyppipiirustus, jota kaikki mökit noudattavat. Pakila onkin yksi Helsingin ja Suomen parhaiten säilyneitä ja yhtenäisimpiä siirtolapuutarha-alueita (myös suurin ja kaunein). Tästä ovat kaikki kaupunkilaiset tervetulleita omin silmin vakuuttumaan. Alue ei ole aidattu, toivotamme kävelijät tervetulleeksi puutarhojen keskelle.

Päinvastoin kuin kirjoituksessa väitettiin, Pakilassa ei myöskään olla mitenkään erityisen varakkaita, vaan mökkiläisissä on paljon yksinäisiä ja vähävaraisia, joille lähellä sijaitseva mökki ja puutarhayhteisö palveluineen tekevät mahdolliseksi mökkielämän, joka muuten jäisi saavuttamatta.

Pakila ja sen hyvin hoidettu rakentaminen, jossa toki sattuu virheitä, kuten kaikessa ihmistoiminnassa, ei uhkaa millään tavalla ainutlaatuisen miljöönsä säilymistä tai sen kulttuuriarvoja. Päinvastoin, lainvoiman viime syksynä saaneen uuden asemakaavan ja suojelumerkinnän myötä alueen säilyminen ja elävän puutarhayhteisön jatkuminen on entistä turvatumpaa.

Timo Mäkinen

hallituksen puheenjohtaja

Pakilan siirtolapuutarhayhdistys

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat