Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Postin jakaminen lokerikkoihin siirtää kustannukset taloyhtiölle

Hissin huoltokustannukset kasvavat, koska sen käyttö lisääntyy, ja rappukäytävän polttimoita pitää vaihtaa useammin, kirjoittaa Mika Nieminen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Postin jakelua suunnitellaan muutettavaksi siten, että se jaettaisiin kerrostalon alakerrassa olevaan lokerikkoon. Syynä on Postin kustannuksien karsiminen. No, jos posti jaetaan lokerikkoihin, kustannukset siirtyvät taloyhtiöille.

Jos esimerkiksi kuusikerroksisessa talossa on joka kerroksessa viisi asuntoa, asuntoja on yhteensä 30. Postinjakaja menee hissillä ylimpään kerrokseen ja kävelee alas jakaen postin. Hän sytyttää valot korkeintaan kaksi kertaa matkalla.

Jos posti jaetaan lokerikkoon, asukkaat joutuvat tulemaan asunnoista hakemaan postin. Tästä aiheutuu kymmeniä edestakaisia hissimatkoja päivässä. Joku voi käydä useastikin, jos posti ei ole vielä tullut ensimmäisellä kerralla. Valot pitää sytyttää joka kerta, eli taloyhtiöiden sähkölaskut kasvavat. Hiilijalanjälki suurenee. Hissin huoltokustannukset kasvavat, koska sen käyttö lisääntyy, ja rappukäytävän polttimoita pitää vaihtaa useammin.

Suurin osa ihmistä ei ole enää töissä aamukahdeksasta iltapäiväneljään. Kaikki eivät siis poimi postia lokerikosta tullessaan töistä. Entä huonosti liikkumaan pääsevät? Kaikissa taloissahan ei edes ole hissiä.

Tämä oli vain yksi esimerkkitalo. Näitä huomioita voisi varmaan tehdä lisääkin?

Mika Nieminen

kunniapuheenjohtaja, As oy Vehmarotie

Turku

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat