Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asianajotoimiston voi omistaa vain asianajaja

Tällä tavoin on haluttu estää ulkopuoliset omistusjärjestelyt, jotka vaarantavat palveluiden riippumattomuuden.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomat kertoi (Lauantai 30.7.) lakipalveluyritys Fondiasta. Jutussa todettiin, että Fondia ei ole asianajotoimisto, koska Asianajajaliitto ei anna asianajotoimistojen maksaa osinkoa muille kuin juristin koulutuksen saaneille osakkaille.

Väite vaatii tarkennusta: osinkoa voi maksaa vain yritystä omistaville osakkaille. Asianajotoimistoa eivät voi omistaa muut kuin sen toiminnasta vastaavat asianajajat. Tämä on säädetty asianajajalaissa.

Tällä tavoin on haluttu estää ulkopuoliset omistusjärjestelyt, jotka vaarantavat palveluiden riippumattomuuden. Asianajotoimiston osakkeita ei voi omistaa monikansallinen yritys, kauppaketju tai tilintarkastustoimisto – tai edes toimiston talousjohtaja, jollei hän ole toimistossa työskentelevä asianajaja.

Asianajajan pätevyysvaatimukset taas ovat tiukat, ja edellytyksenä on esimerkiksi vuotuinen täydennyskouluttautuminen. Asianajajia – toisin kuin muita oikeudellisten neuvontapalvelujen tarjoajia – valvotaan tiukasti heidän kaikessa toiminnassaan.

Näin on haluttu turvata vain ja ainoastaan asiakkaan asema. Työntekijöiden kannustimet voidaan hoitaa muutoinkin kuin toimiston omistusjärjestelyillä.

Jarkko Ruohola

puheenjohtaja

Suomen Asianajajaliitto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat