Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Täytyykö veronmaksajien rahoilla edistää kansainvälistä urheiluliiketoimintaa?

Olemalla mukana lähetysoikeuskaupassa Yle lähinnä vain tarpeettomasti nostaa lähetysoikeuksien hintaa, kirjoittaa Petri Seppälä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Perjantaina alkavat pitkään odotetut Rion olympiakisat. Tällä kertaa kisojen odotuksessa on ollut ehkä enemmän kielteisiä piirteitä kuin koskaan aiemmin. Brasiliassa ihmetellään touhun järkevyyttä poliittisten ja taloudellisten ongelmien keskellä. Ympäri maailman äimistellään Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) touhuja venäläisurheilijoiden osallistumisoikeuksien pallottelusta.

KOK:n mädännäisyys on tullut moneen kertaan esiin vuosien saatossa, ja Suomenkin olympiakomitean rahankäytössä on ollut epäselvyyksiä.

Mitkään näistä ikävistä seikoista eivät ole estäneet Yleisradiota panostamasta näiden olympialaisten televisiointiin enemmän kuin koskaan ennen. Vaikka itse olenkin innokas penkkiurheilija ja katson televisiosta lähes yksinomaan Ylen kanavia, sanon: jotain rajaa! Liika on liikaa tässäkin asiassa.

On ylipäätään kyseenalaista, että verovaroin ylläpidettävä yleisradioyhtiö osallistuu kansainvälisen urheilumonopolin bisneksen edistämiseen.

Vuonna 2007 säädettiin asetus yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien televisioinnista. Tämä asetus ei suinkaan edellytä sitä, että lähetykset tekee Yleisradio. Yle on vuosien ajan toiminnallaan antanut suurelle yleisölle sellaisen käsityksen, että nimenomaan sen olisi lähetettävä olympiakisat.

Olemalla mukana lähetysoikeuskaupassa Yle lähinnä vain tarpeettomasti nostaa lähetysoikeuksien hintaa. Jos Yle olisi ulkona kaupasta, lähetysoikeuksille olisi vähemmän kysyntää. Näin kaupallisille kanaville jäisi paremmat mahdollisuudet toteuttaa yhteiskunnallisesti merkittäviä urheilulähetyksiä maksuttomasti.

Vuosien 2018 ja 2020 olympiakisojen televisioinnista huolehtivat Discovery ja Yle yhteistyössä. Tämä on jo askel parempaan suuntaan. Edelleen ihmettelen, miksi Ylen on näissäkin kisoissa oltava mukana.

On aika herättää keskustelua verovaroin pyöritettävän yleisradioyhtiön roolista kansainvälisessä ammattiurheiluliiketoiminnassa.

Petri Seppälä

Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat