Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tilinumeron siirtomahdollisuus helpottaisi pankin vaihtoa

Kaikilla ei ole halua tai kykyä sopeutua pankkien oikkuihin ja toistuviin palveluiden supistuksiin. Siksi pankin vaihdon helpottaminen palvelisi kaikkia, kirjoittaa Marko Toivanen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Matkapuhelinoperaattoria vaihtaessaan asiakas voi siirtää käytössään olevan puhelinnumeron uudelle operaattorille. Vastaava siirtomahdollisuus pankin tilinumeroiden kanssa tekisi asiakkuuden siirron pankista toiseen yksinkertaisemmaksi. Nythän tilinumeron vaihtumisesta täytyy ilmoittaa työpaikalle, verottajalle, tuttaville ja muille tahoille.

Yritysasiakkaille haitta voi olla vieläkin suurempi. Ennen kuin tieto tavoittaa kaikki tahot, rahaa ehtii siirtyä vanhalle tilille, mahdollisesti täysin väärälle henkilölle.

Kaikissa pankeissa tilinumeron siirtoajatuksesta ei ole innostuttu. Ehdotukseen on suhtauduttu nuivasti vedoten kustannuksiin ja teknisiin seikkoihin. Teknisiä seikkoja ei ole, vaan kyse on vain halusta tehdä muutos. Tilinumeroiden siirtomahdollisuus edistäisi pankkiasiakkaiden vapautta valita sopiva pankki ja pakottaisi pankit pitämään palvelutasoaan yllä.

Esimerkiksi paljon uutisissa olleessa Nordeassa pankkipalveluita ollaan huonontamassa. Verkkopankin käyttäjiä pakotetaan älypuhelimen käyttäjiksi, kun paperisista tunnuslukutaulukoista luovutaan kustannussyistä. Kustannukset siirretään näin asiakkaiden maksettavaksi.

Älypuhelinsovellus ei saisi olla ainoa tapa kirjautua verkkopankkiin, eikä siihen pakottamista pitäisi perustella tietoturvallakaan, kun syyt ovat puhtaasti taloudelliset. Verkkopankkiasioiminen on ollut käytössä ainakin 25 vuoden ajan ongelmitta.

Kaikilla ei ole halua tai kykyä sopeutua pankkien oikkuihin ja toistuviin palveluiden supistuksiin. Siksi pankin vaihdon helpottaminen palvelisi kaikkia.

Vapaaehtoisesti pankit eivät siirtyne tarjoamaan tilinumeron siirtomahdollisuutta, joten lakimuutos olisi tervetullut. Se pakottaisi pankit ottamaan myös asiakkaan edut huomioon. Asiakkaathan rahat pankkiin kantavat.

Marko Toivanen

Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat