Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sairastuminen vei minulta elämänhallinnan

Toimeentulotuen asiakkaana sosiaalitoimella on oikeus nähdä tiliotteeni ja kommentoida valintojani.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Johanna Ahola-Launosen Vieraskynä (HS 30.7.) sai minut tuntemaan syyllisyyttä. Olen   30-vuotias. Sairastuin vakavasti ja putosin elämänhallinnan ulkopuolelle. Pääsin palaamaan työhön, mutta työstä saatava korvaus ja osa-aikainen eläke eivät riitä elämiseen.

Olen oikeutettu toimeentulotukeen. Saan myös asumistukea, ja silti olen noin 200 euron lakisääteisen toimeentulotuen piirissä. Saan työstä palkkaa. Samalla saan pientä työkyvyttömyyseläkettä.

En pysty säästämään. En voi valita, mihin rahani riittävät. Toimeentulotuen asiakkaana sosiaalitoimella on oikeus nähdä tiliotteeni ja kommentoida valintojani. En voi matkustaa, sillä toimeentulotuella ei ole ”oikeutta” siihen. Eikä kyllä olisi rahaakaan. Jo ihan tavallinen risteily Tallinnaan syö saman verran rahaa kuin kuukaudessa jää käteen vuokran ja työmatkakulujen jälkeen.

Voisin tietysti jäädä pois työstä ja eläkkeelle. Se ei muuttaisi tilannetta mitenkään. Toimeentulotuen määrä vain kasvaisi.

En tule enää olemaan täysin työkykyinen, mutta haluan tehdä työtä. Minulla on siihen vielä hetki aikaa ennen kuin sairauteni pahenee.

Ilman työtä olen yhteiskunnan silmissä joko pohjasakkaa tai muuten vain luuseri.

Nuorena sairastunut

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat