Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingissä asuminen on liian kallista – lähtö kotikaupungistani häämöttää

Työskentelin Helsingissä 44 vuotta, mutta enää minulla ei kerta kaikkiaan ole varaa asua täällä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomat kirjoitti (3.8.) todella tärkeästä aiheesta eli Helsingin törkeistä asumiskustannuksista. Jutussa kuvattiin ansiokkaasti työssä käyvien pienituloisten asunnottomien tilannetta. Heidän lisäkseen on myös valtava joukko meitä eläkeläisiä, joilla ei kerta kaikkiaan ole varaa asua Helsingissä.

Olen kolmannen polven paljasjalkainen stadilainen. 44 vuoden työrupeaman jälkeen – 42 vuotta Helsingin kaupungin palveluksessa – lähtö rakkaasta kotikaupungistani häämöttää piakkoin. Toistaiseksi olen sinnitellyt eläketuloillani ja tekemällä keikkatöitä niin paljon kuin niitä vain on ollut saatavilla.

Kuusi lapsistani ja yhdeksän lastenlastani asuvat Stadissa. Ajatus heidän läheltään pois muuttamisesta on perin vaikea ja surullinen.

Kohtuuhintaisten asuntojen rakentamisesta pääkaupunkiin on keskusteltu suunnilleen niin kauan kuin jaksan muistaa. Ongelman ratkaisun historia on kuitenkin todella surkea, eikä lähitulevaisuuskaan vakuuta. Milloin Helsingin hyvinvoiva ja hyvin toimeen tuleva poliittinen eliitti siirtyy sanoista tekoihin?

Tapio Havasto

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat