Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi liikennesuunnitelma parantaa Mechelininkadun turvallisuutta

Koulun lähelle on tulossa toinen kameratolppa valvomaan myös pohjoiseen suuntaavan liikenteen nopeuksia.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Maija Gustafsson kirjoitti (HS Mielipide 24.7.), ettei Helsingin kaupunki ole tehnyt mitään Mechelininkadun turvallisuustilanteelle, vaikka lapsen kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta on kulunut jo vuosi. Kaupunginvaltuutettu Laura Rissanen (kok) vastasi (HS Mielipide 25.7.) kaupunginhallituksen ottaneen huolen vakavasti. Koulun lähelle onkin tulossa toinen kameratolppa valvomaan myös pohjoiseen suuntaavan liikenteen nopeuksia.

Mechelininkadulle vuonna 2013 hyväksytyn liikennesuunnitelman toteutus on viivästynyt valitusten takia. Keijo Mattinen kritisoi (HS Mielipide 1.8.) sitä, että suunnittelussa painotettiin kadun välityskykyä jalankulkijoiden turvallisuuden kustannuksella. Suunnitelman keskeisin turvallisuusvaikutus perustuu nykyistä kapeampiin ajokaistoihin ja siihen, että eri kulkumuodoilla on kadulla ja risteyksissä oma selkeä paikkansa. Uusi suunnitelma parantaa Mechelininkadun turvallisuutta.

Suunnittelun yhteydessä tutkittiin Mattisen mainitsemaa 1+1-kaistaista vaihtoehtoa. Se jouduttiin kuitenkin hylkäämään, koska liikenteelle ei ole vaihtoehtoista reittiä, yksikaistainen ajorata ruuhkauttaisi kadun ja pitkät kääntymiskaistat olisivat jättäneet liikennejärjestelyt epäselviksi.

Vastausta vaille jäivät Gustafssonin kysymykset, miksi Mechelininkadulla kulkee kuorma-autoja kantakaupungin raskaan liikenteen rajoitusalueesta huolimatta ja kuka myöntää kuljetuslupia. Kyseinen rajoitus koskee vain yli 12-metrisiä kuorma-autoja, jotka tarvitsevat erityisluvan. Luvan saa vain, jos kuljetus päättyy rajoitusalueen sisälle eikä ole järjestettävissä pienemmällä kalustolla.

Luvat myöntää tarveharkinnan perusteella liikennesuunnitteluosasto. Poliisi valvoo, että kuljettajalla on lupa mukana autossa.

Reetta Putkonen

liikennesuunnittelupäällikkö

Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat