Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Katutyömaalla pitää olla kunnon opasteet kiertotielle

Huonosti tai olemattomasti merkityt kiertotiet aiheuttavat valtavasti ruuhkia, mutta ne myös vaarantavat liikenneturvallisuuden.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Tänä kesänä, kuten lukuisina aikaisempinakin kesinä, Helsingin kaupungin kadut on kaivettu auki monessa paikassa. Huomattavia katutöitä on tehty muun muassa Helsinginkadulla ja Kalasataman alueella. Suljettuja ajoväyliä ja kiertoteitä on ollut paljon, ja kiertotiet ovat saattaneet vaihtua jopa päivittäin.

Tyypillistä helsinkiläiselle katutyömaalle on se, että kiertotiejärjestelyt ja -opasteet ovat erittäin epäselviä. Esimerkkinä tästä voidaan mainita, että ramppi Lautatarhankadulta Junatielle on suljettu mutta Pasilan suuntaan menijöitä ei opasteta millään lailla kiertotielle.

Myös kääntyminen Helsinginkadulta Vauhtitielle on ollut kielletty pitkään, ja paikalla on vain ”vasemmalle kääntyminen kielletty” -liikennemerkki sekä valtavasti betoniporsaita – ei mitään opastusta kiertotielle.

Vastaavia esimerkkejä voisi luetella lukuisia. Asiaan kuuluu myös, että kaista- ja ryhmitysmerkinnät ovat puutteelliset. Lisäksi katuvalot ovat työmaan takia tietenkin poissa käytöstä.

Nämä huonosti tai olemattomasti merkityt kiertotiet aiheuttavat valtavasti ruuhkia, mutta ne myös vaarantavat liikenneturvallisuuden, kun autoilijat yrittävät löytää tiensä epäselvissä olosuhteissa.

Mikä on kaupungin rakennusviraston tai työmaaurakoitsijan vastuu, jos jotain sattuu? Vai joutuvatko autoilijat ja vakuutusyhtiöt tahtomattaan maksumiehiksi onnettomuuksissa, joiden aiheuttaja ei ole autoilija vaan huonosti opastettu tietyömaa?

Pertti Sivonen

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat