Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Voiton maksimointi estää halvan asumisen

Uudet asunnot ovat huomattavan kalliita, eivätkä ne ratkaise asunto-ongelmaa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Liisa Niemi kirjoitti ansiokkaasti (HS Kaupunki 3.8.) työssä käyvistä asunnottomista Helsingissä. Jutussa kerrottiin, että asuntojen hinnat ovat liian korkeita myös monille työssä käyville.

Yleiskaavasuunnittelija Heikki Salmikivi perusteli haastattelussaan (HS Kaupunki 27.7.) asuntojen lisärakentamista muun muassa asuntojen hintojen halpenemisella. Salmikiven luotsaama uusi yleiskaava kun mahdollistaa uusien asuntojen massiivisen rakentamisen kaikkialle, missä vielä on viihtyisää tai vihreää.

Me kaikki kuitenkin tiedämme, että uudet asunnot ovat huomattavan kalliita. Niiden neliöhinta pyörii 5 000–7 000 euron paikkeilla. Uudet asunnot eivät siis ratkaise asunto-ongelmaa.

Todellinen kaupungin tiivistämisen ja osittaisen pilaamisen syy paljastui Salmenkiven haastattelun viimeisessä lauseessa: ”Kaavoittaminen on kaupungille myös keino saada tuloja. Jos jotain aluetta ei rakenneta, siitä voi jäädä kymmeniä miljoonia euroja saamatta.”

Sama pätee käsittääkseni myös rakennusyhtiöihin, jotka kärkkyvät kaupungilta uusia rakennettavia alueita. Ei se tämän monimutkaisempaa ole. Kaiken takana on voiton maksimointi. Muut selitykset ovat silmänlumetta.

Nina Repo

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat