Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Meillä on lapset ja rakkautemme, mutta mieheni haluaa enemmän – tekeekö omaisuus tosiaan onnelliseksi?

Voi kunpa me poloiset osaisimme elää juuri tätä hetkeä ja olla onnellisia siitä, mitä meillä on, kirjoittaa nimimerkki Maiju HS:n mielipidesivulla.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Mieheni pohtii usein, mitä hän on oikeastaan elämässään saavuttanut. Tällöin nousee esiin myös se, mitä kaikkea muilla on: heillä on talot, autot ja kesämökit.

Mitä miehelläni on? Hänellä on kurja vuokrayksiö ja tämä minun vuokrakaksioni, jossa asumme. Hän on saattanut maailmaan kolme lasta, minä yhden. Lapset ovat mielestäni parasta, mitä olemme saaneet aikaan. Se on elämän jatkumo.

Ovatko asuntolainojensa kanssa kituuttavat ihmiset onnellisimpia kuin me? Minua surettaa, ettei mieheni osaa nähdä asioita hyvässä valossa. Itse opin jo kauan sitten, että pitää olla onnellinen siitä, mitä on. Meillä on koti, ruokaa ja vaatteet päällä. Asiat voisivat olla paljon huonomminkin.

Tekeekö omistaminen ihmisestä onnellisemman tai paremman? Ei minun mielestäni. Kuten avoappeni Taavi on sanonut, siinä viimeisessä paidassa ei ole taskuja. Mitään et saa mukaasi, ja jälkeesi jääville omaisuuden kerääminen aiheuttaa vain harmia.

Meillä on vain yksi elämä emmekä tiedä elinpäiviemme määrää. Eikö olisi parempi elää kohtalaisen mukava elämä ja olla murehtimatta liikoja siitä ajasta, jolloin emme itse ole enää paikalla?

Voi kunpa me poloiset osaisimme elää juuri tätä hetkeä ja olla onnellisia siitä, mitä meillä on. En sano, etteikö ihmisellä saisi olla haaveita. Totta kai saa olla, ne kantavat omalta osaltaan elämää eteenpäin ja tuovat tarkoituksen elämäämme.

Minä olen kiitollinen siitä, että ylipäätään elän ja että rinnallani on ihminen, jota rakastan ja jonka kanssa on hyvä olla. Aina ei ole rahaa, ja se harmittaa, mutta koomiset jutut ja naurut rakkaan kanssa saavat huolet väistymään taka-alalle. Sitä tuntee olevansa kuitenkin rikas siitä, mitä omassa elämässä on. Eihän onnellisuus ole euroissa mitattava tunne.

Aina en kuitenkaan tunne varmuutta siitä, että olen oikea ihminen mieheni rinnalle. Joskus ajattelen olevani ”liian hippi” hänen elämänkatsomukseensa.

Ehkä mieheni tarvitsisi rinnalleen naisen, joka haluaa omistaa jotakin. Jonkun, joka potkisi häntä pepulle ja ohjaisi eteenpäin: ostamaan talon, mökin, auton, Thaimaan-matkat ja muut statussymbolit, jotta hän voisi olla onnellinen.

Mutta, mutta. Miten arvottaa ihmiselämä? Onko alkoholisoitunut Arska sen huonompi ihminen kuin omaisuuden haalinut Onerva? Jos ihmisen arvo mitataan omaisuudessa, mitä se kertoo tästä maailmasta?

Maiju

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat