Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yksi pesti kerrallaan riittää

Vastaanotettavien luottamustoimien määrä pitäisi rajata yhteen. Nykyjärjestelmä ei palvele kansalaisia eikä poliitikkoja.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomat kirjoitti pääkirjoituksessaan (2.8.), että kolmet vaalit ovat iso pala ehdokkaalle. Lehti viittasi tilanteeseen, jossa sama henkilö on sekä kunnanvaltuutettu että kansanedustaja ja pyrkii ehdolle myös mahdollisissa maakuntavaaleissa.

Suomalaisten luottamus poliitikkoja kohtaan on heikkoa, ja suurin puolue vaaleista toiseen on nukkuvien puolue. HS epäilee, ettei sama ihminen ehdi hoitamaan kunnialla kaikkia luottamustoimia. Vaaleissa on kuitenkin oltava ehdolla ja paikka otettava vastaan, jottei kaikki näkyvyys mene kilpailijoille.

Nykyjärjestelmä ei palvele kansalaisia eikä poliitikkoja.

Vaalikelpoisuus eli oikeus tulla vaaleissa valituksi on perusoikeutemme. Vastaanotettavien luottamustoimien määrä pitäisi kuitenkin rajata yhteen kerrallaan. Jos otat uuden paikan vastaan, luovut vanhasta.

Tällä tavalla valta ei kasautuisi samoille ihmisille, vaan edustuksellista demokratiaa pääsisi käyttämään nykyistä useampi ihminen. Vapautuneen ajan päätöksentekijät voisivat käyttää kansalaisten parissa. Ehkä näin myös luottamus poliitikkoja kohtaan kasvaisi.

Petra Peltonen

varavaltuutettu (sd), Turku

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat