Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Peltipoliisi ei tee Mechelininkadusta turvallista

Jalankulkijoiden turvallisuus ei parane sillä, että jalkakäytäviä kavennetaan. Autoilun turvallisuus ei parane sillä, että ajokaistoja kavennetaan niin paljon, että Länsisataman viinarallibussit eivät edes mahdu niille.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

On todella masentavaa lukea lehdestä kerta toisensa jälkeen, miten Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto mitätöi kaupunkilaisten huolen Mechelininkadun turvallisuudesta.

Liikennesuunnittelupäällikkö Reetta Putkonen tarjoili taas uudelleen (HS Mielipide 4.8.) samat vanhat liturgiat siitä, miten liikennesuunnitelma parantaa kadun turvallisuutta, vaikka asia on täsmälleen päinvastoin.

Jalankulkijoiden turvallisuus ei parane sillä, että jalkakäytäviä kavennetaan. Autoilun turvallisuus ei parane sillä, että ajokaistoja kavennetaan niin paljon, että Länsisataman viinarallibussit eivät edes mahdu niille. Pyöräilijöiden turvallisuus ei parane sillä, että rakennetaan uusia pyöräkaistoja – kukaan ei ole vielä keksinyt taikatemppua, jolla pyöräilijät saataisiin pakotettua pois jalkakäytäviltä jo nyt olemassa oleville pyöräkaistoille.

Mechelininkadun ajonopeudet eivät laske sillä, että sinne pystytetään yksi peltipoliisi lisää. Väite on suorastaan naurettava, koska kaikki tietävät, ettei entiselläkään peltipoliisilla ole mitään vaikutusta ajonopeuksiin. Valtaosa Helsingin ylinopeussakoista kerätään tältä Mechelininkadun tolpalta.

Ja kuin kirsikkana kakun päällä on Caloniuksenkadun raitiovaunupysäkin poisto. Sillä varmistetaan se, että Taivallahden koulun Ruoholahdessa asuvat koululaiset joutuvat koulumatkoillaan ylittämään yhden vilkkaan ajoradan lisäksi kaksi muutakin ajorataa kulkiessaan pysäkille Runeberginkadulle.

Anna-Maija Gruber

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat