Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työnantaja lupasi palkkaa ja Ruotsin-risteilynkin, mutta palkkapäivänä tuli karu yllätys

Alkuhaastattelussa pomo puhui Ruotsin-risteilyistä ja koulutuksista, mutta palkkapäivänä tilille ei tullut penniäkään, kirjoittaa Raija-Leena Virtanen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Viisitoistavuotias tyttärentyttäreni haki työpaikkaa kesäksi. Paikat olivat tiukassa, mutta lopulta hän löysi äitinsä kanssa netistä ilmoituksen, jossa haettiin nuoria puhelinmyyntiin. Tyttö innostui ilmoituksesta, otti yhteyttä yritykseen ja tuli hyväksytyksi.

Työnantaja piti ensin lyhyen koulutuksen, jonka jälkeen seuraavana päivänä alkoi puhelinmyynti. Palkka oli provisiopalkka, mutta pomo antoi ymmärtää, että 1 000 euroa on todennäköisesti tuleva palkka. Tyttö oli tietysti innostunut ja hän paneutui hommaan täysillä. Pomo lupaili alkuhaastattelussa Ruotsin-risteilyäkin koulutusmielessä, myös erilaisia pieniä pika-arvontapalkkioita työpaikalla. Tämä kaikki vaikutti liian hyvältä ollakseen totta – ja niinhän se olikin!

Tuli palkkapäivä, mutta tilille ei tullut penniäkään. Soitto pomolle ei tuottanut tulosta, sillä hän oli kuulemma ulkomailla. Kukaan ei vastannut kyselyihin. Ainoa rahakorvaus oli kerran hyvästä tuloksesta saatu kahden tytön yhteinen 10 euroa.

Siinä menivät haaveet matkasta ja luottamus ihmisiin. En tiedä, ovatko puhelinmyynnin kohteet saaneet tilaamansa tuotteet.

Näiden huijareiden nimet ja mielellään valokuvatkin pitäisi panna julkisesti esille, jotta vedätys loppuisi!

Raija-Leena Virtanen

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat