Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lasten on saatava kirkua jossain

Päivähoidon työntekijät, jotka kuuntelevat ajoittain huutoa koko työpäivänsä, ovat hyvin huojentuneita, kun ulkona ääni ei kimpoile seinistä takaisin, kirjoittaa nimimerkki Maailmaan mahtuu ääntä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Pirjo Heiskanen ihmetteli (HS Mielipide 3.8.), miksi päiväkodin pihalla olevat lapset kirkuvat.

Toimin lastentarhanopettajana päiväkodissa. Työvuosia on takana yli kymmenen. Jokin aika sitten ryhmääni tuli leikki-ikäinen lapsi, joka huusi ja kirkui noin 80–90 prosenttia valveillaoloajastaan. Joinakin päivinä lapsi kirkui myös lepohetket läpeensä, joinakin päivinä hän nukkui. Pian koko tiimimme, lapsen vanhemmat sekä muut päivähoitoryhmän lapset olivat lopen uupuneita jatkuvaan huutoon. Vanhemmat kuitenkin kieltäytyivät viemästä lasta tutkimuksiin.

Kiitos upean työtiimin jaksoimme johdonmukaisesti asettaa rajoja lapselle ja opettaa uusia toimintamalleja. Kuukausien työn jälkeen huuto sisällä oli hieman vaimentunut. Ulkona oli lupa huutaa. Loputonta huutamista pyrittiin toki suitsimaan ulkonakin.

Päiväkotien melu on liian vähän käsitelty aihe. Helsingin Sanomissa oli viime vuonna juttu, jossa terveystarkastaja ihmetteli sitä, kuinka karmea melu päiväkotien sisällä on. Niinpä.

Toivotan melua kummastelevat milloin vain tervetulleeksi tutustumaan päiväkotiryhmään, jossa on erityistä tukea vaativa lapsi tai lapsia 21 lapsen ryhmässä. Siellä valtavan työpaineen alaisina opetamme ja kasvatamme lapsia – usein niin, että kaksi työntekijää vastaa 20 lapsesta ja yksi huutavasta, rauhoittelua vaativasta lapsesta.

Lapsen suuta ei voi tukkia. Päivähoidon työntekijät, jotka kuuntelevat ajoittain huutoa koko työpäivänsä, ovat hyvin huojentuneita, kun ulkona ääni ei kimpoile seinistä takaisin. Ulkona openkin korvat lepäävät hetken.

Maailmaan mahtuu ääntä

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat