Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Töölönlahden luonto voidaan pelastaa

Alue on kymmenientuhansien töölöläisten, kalliolaisten ja muiden helsinkiläisten lähivirkistysalue.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Pöhinästä puhuttaessa yhtenä ei-toivottavana kaupunkisuunnitteluhankkeena mainittakoon mainostoimisto N2:n suunnitelma rakentaa Helsingin Töölönlahdelle asuntoja, hotelleja ja ravintoloita. Helsinkiläiset kunnallispoliitikot päättävät Töölönlahdenkin kohtalosta syksyllä päättäessään yleiskaavasta.

Keskuspuisto alkaa Töölönlahdelta. Geo-lehden keväällä 2010 järjestämässä luontopäivässä Töölönlahden alueelta löytyi 775 eliölajia, muun muassa 47 lintulajia. Kyseinen tapahtuma oli osa kansainvälistä tapahtumasarjaa, joka järjestettiin 35 maassa YK:n luonnon monimuotoisuuden teemavuoden merkeissä.

Töölönlahden luonto voidaan vielä pelastaa lisärakentamiselta – ja alueen luontoa kunnioittamattomalta puistorakentamiselta. Alue on kymmenientuhansien töölöläisten, kalliolaisten ja muiden helsinkiläisten lähiluonto- ja lähivirkistysalue.

Turistikohteena sitä kannattaa kehittää ikkunana suomalaiseen ja helsinkiläiseen lähiluontoon.

Suomen luonnonsuojeluliitto tuotti jo pari kolme vuotta sitten vaihtoehtoisen suunnitelman Töölönlahden alueen kehittämisestä helsinkiläisenä luonnon olohuoneena.

Helsinkiläiset kunnallispoliitikot ja kaupunkisuunnittelijat voivat halutessaan luoda omaperäisiä, asukkaiden toiveiden mukaisia ratkaisuja sen sijaan, että he kopioivat Kööpenhaminan, Lontoon ja muiden kaupunkien ratkaisuja.

Sirkku Manninen

varapuheenjohtaja

Suomen luonnonsuojeluliitto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat